View Full Version : Este bine ce fac?
Bine v-am gasit ,este primul meu mesaj si nu sunt sigura de ceea ce fac...Asdar sunt in lupta cu kilogramele am 1,68 si 63 kg deci ar trebuie sa mai dau jos 10 kg.programul meu de alimentatie este urmatorul:
mic dejun proteine+cafeasi de 2 ori pe sapatmina paine neagra
snack un fruct
dejun salata (rosii castravetii etc) sau legume fierte
snack un iaurt
cina supa de zarzavat+1 sau doua sunca de pui
Vitamine centrum
Incerc sa tin numarul de calorii 1000 -1200
programul meu de gym este urmatorul:
Luni ,Miercuri,Vineri spinning 1 ora
marti si Joi greutati
Pana acum la greutati am lucrat tot corpul dar acum o sa incep sa impart pe grupe.Intrebarea mea este urmatoarea: Este bine ce fac ,este indicat saincep sa lucrez de 2 ori pe zi la gym de ex dimineata aerobic si seara greutati?
Dr.S.Damian
18-09-2003, 21:58
Depinde ce faci in restul timpului, adica ce fel de activitate profesionala ai. Daca pe langa atatea antrenamente mai ai si o viata agitata, obositoare s-ar putea sa iti faci mai mult rau decat bine. Nu am inteles exact cate antrenamente vrei sa faci pe saptamana – 5 dimineata si 5 seara sau cum? In principiu nu e nimic gresit sa lucrezi de doua ori pe zi, insa daca nivelul la care te antrenezi este intens s-ar putea sa ajungi la situatia neplacuta a supraantrenamentului.
Pe de alta parte, obiectivul tau de a slabi 10 kg este prea sus (nu spun nerealizabil) si neindicat (la 53 de kg te asigur ca o sa arati rau).
Regimul tau alimentar este mult prea restrictiv. Nu consumi suficiente proteine, iar aportul caloric este prea scazut. Vei reduce din greutate in mod sigur, dar vei pierde din masa musculara si o sa ai un aspect de om slabit, astenic.
Parerea mea este sa nu faci modificari mari asupra antrenamentului, sa mai cresti cantitatea de calorii introducand in dieta carne slaba de pui la gratar, orez, peste, fructe si sa te gandesti ca obiectivul pe care il urmaresti este de fapt modificarea raportului de grasime corporala si nu reducerea greutatii generale (pe care o constati cand
Activitate supraincarcata nu am stau acsa cu fetitele si activitatea mea este : cumparaturi plaja parc etc intr-adevar nu ma intereseaza atat de mult kilogramele cat nivelul de grsime scasut dar eu stiu ca la 63 kg nu poti sa am 10 kg muchi nu? eu nu prea am rabdare si alt lucru nu am avut probleme cu greutatea numai dupa ce am avut baby si uitanduma la hainele care acum nici pe jumatate nu imi vin sunt dispusa sa fac orice de aceea m-am gandit sa merg da de 5 ori pe saptamina de 2 ori in fiecare zi si sa am in aceiasi zi si aerobic si greutati.Nu stiu dac aeste indicat.
Multumesc mult .
Dr.S.Damian
19-09-2003, 19:40
La 63 de kg ai sigur mai mult de 10 kg muschi...
Dar nu asta e important. Ajustarile trebuie facute pe doua planuri: alimentatie si efort fizic. Nu trebuie sa exagerezi in nici o directie si mai ales sa ai rabdare, fiindca la un moment dat reducerea greutatii se face lent. Exista un prag fiziologic dictat de adipostatul nostru intern (adica un fel de organ de control la nivelul hipotalamusului care spune cam ce cantitate de grasime este optima acelui organism). In principiu poti merge de 2 ori pe zi la sala, dar trebuie sa ai un regim alimentar adecvat, dupa parerea mea undeva la 2500-2700 kcal/zi.
Ai putea recurge la suplimente nutritive: fat-burneri, carnitina, crom.
Vaii 2 500 calori mi se pare mult dar nici nu imi este foame sau poate s-a obisnuit organismul asa nu stiu dar de multe ori simt nevoia sa maninc legume si fructe dar cu proteinele nu ma prea impac mai mult peste si oua. O sa incerc sa i-au fat burneri .Si trebuie sa mai lucrez la capitolul rabdare.Oricum, multumesc mult pentru raspuns si o sa te las sa stii cum o sa mearga treaba in continuare.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.