PDA

View Full Version : Coloana

btd
12-05-2004, 23:09
m-am accidenat la coloana ,am fost diagnosticat cu DISCOPATIE LOMBARA ( copii nu incercati asa ceva acasa :) ).Urmez tratament si shedinte de fizioterapie pe o perioada de 3 saptamani (am 10 zile pana in prezent ). Doresc o alta parere nimic altceva , vreu sa stiu dupa cate zile pot incepe antrenamentele , doctorul a spus ca dupa 3 saptamani de " curent " , terapie laser si ultrasunete trebuie sa mai faca o pauza de cel mult 2 saptamani . Vreu sa stiu nimic altceva ! Sfatul il voi ua in considerare !

Dr.S.Damian
13-05-2004, 09:07
Nu exista o recomandare general valabila. Suntem diferiti unii de altii si asta include si capacitatea de refacere si vindecare.
In general, dupa fiecare tratament se face o reevaluare a starii pacientului si se decide ce trebuie facut in continuare.
Eu iti doresc sa te poti intoarce la antrenament atat de curand.
Depinde foarte mult cat de grava a fost situatia ta.
In tot cazul, pentru o discopatie lombara culturismul nu este cea mai buna alegere. Exercitiile cu greutati pot fi folosite, dar numai sub indrumarea cuiva specializat si numai in scop de refacere si tonifiere a musculaturii paravertebrale.
Ar fi bine sa iei in considerare si terapia prin masaj, care in astfel de cazuri duce la o recuperare mai rapida si mai durabila.