View Full Version : genuflexiuni - cu sau fara centura
De vreo 2 saptamani am renuntat sa mai folosesc centura la genuflexiuni chiar si la seturile maximale. Nu am absolut nici o problema dar avand in vedere ca momentan nu lucrez abdomenul si nici lombarii(cu indreptari) ar putea aparea vreo problema pe viitor? Imi tot propun sa ma apuc din nou de indreptari dar nu prea am loc in antrenament de asa ceva...banuiesc ca voi fi fortat la un moment dat de imprejurari sa fac asta, in momentul in care nu voi mai putea creste greutatea la genu dar deocamdata nu e cazul.
Dr.S.Damian
22-09-2003, 15:52
Conteaza mai putin faptul ca in aceasta perioada nu lucrezi lombari si abdomen, important este ce ai facut pana acum, la ce nivel ai adus aceste grupe sau mai clar spus: le ai suficient de puternice incat sa iti asigure protectie (optima 24 de ore, numai cu Allways :) )?
Totusi: de ce ai renuntat la centura? Accidente se pot intampla oricand, iar centura este un mijloc de bun-simt de a reduce factorul “neprevazut” in timpul antrenamentului, mai ales daca lucrezi cu greutati foarte mari.
La centura am renuntat prima oara obligat fiind pentru nu am mai gasit in sala unica centura in ziua in care am facut picioare, apoi saptamana urmatoare am zis sa incerc tot fara desi se pare ca e o idee mai buna sa fac tot cu centura. Lombarii si abdomenul le am destul de puternice dar daca continui in a nu le antrena la un moment dat nu o sa le mai am...Referitor la greutati nu folosesc prea mari, 120kg pt 6 repetari.
Dr.S.Damian
22-09-2003, 16:35
De ce nu-ti cumperi o centura? Nu este o investitie chiar atat de mare si o ai ani de zile.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.