PDA

View Full Version : Nu inteleg!!!

Octav
20-09-2003, 07:46
Mi-am cumparat o cutie de Creatin Rapid Mass de 4 Kg. Nu inteleg modul de administrare. Produsulare 5 g de creatina pe portie, iar o portie este de 90 de g, adica 2 masuri. Se recomanda 2-3 portii pe zi, o portie avand 2 masuri. <<<----- Asa scrie pe cutie. O portie nu are cum sa fie 2 masuri cand o masura nu are decat 25 g de produs. Apoi, daca se recomanda 2-3 portii pe zi si o portie este de 90 de g, inseamna ca ar trebui sa iau 200-300 g produs zilnic, lucru care mi se pare c-am mult, iar astfel as termina cutia in aprox. 13-15 zile ( e foarte putin )!!!!!!!!
Stiu ca faza de incarcare este de aprox. 15 g creatina timp de 7 zile iar cea de mentinere este de aprox. 5 g. Probabil ca de asta imi spune sa iau de trei ori pe zi, ca sa am faza de incarcare, iar apoi sa continui cu cea de mentinere cu restul de produs. Astfel m-ar tine aprox 25-26 de zile .
Dar totusi nu credeti ca 300 de g pe zi este destul de mult, iar cu o masura de 25 de g ar trebui sa iau cam 6 portii pe zi cate 50 de g produs, asta pe langa cele 2 portii pe care le mai iau si de Prot-r 85, inseamna 8 portii pe zi. Avand in vedere ca sunt la scoala pana la ora 3, mi se pare cam mult.
Va multumesc anticipat, si v-as ruga sa-mi raspundeti cat mai repede daca se poate si cat mai explicit. Sa-mi oferiti un mod de administrare!!!!!!!!!!!

Dr.S.Damian
22-09-2003, 14:50
La probleme atat de specifice cred ca ar trebui sa raspunda producatorul.
Totusi, parerea mea este ca acest produs nu a fost conceput sa-ti acopere tot necesarul de creatina (conform indicatiilor clasice cu faza de incarcare si mentinere). Din cantitatea pe care o iei, 65% sunt glucide. Este bine ca iei in completare si un concentrat proteic.
Am tot spus: cantitatea de suplimente trebuie raportata la alimentatie, indicatiile de pe produse fiind doar orientative...
Nu cred ca te-am ajutat prea mult, insa nu stiu ce sa-ti raspund – tu consider ca e “prea mult”, dar eu te intreb “prea mult” raportat la ce? Daca nu poti sa manaci atat, redu cantitatea. In alta ordine de idei – poti sa iei si la scoala, sa mananci intr-o pauza.