PDA

View Full Version : Numararea caloriilor e suficienta?

Unregistered
27-05-2004, 20:38
Teoretic..daca reusesc sa am o ratie calorica zilnica sub necesarul meu, slabesc orice as manca?
Practic, incerc sa-mi diversific meniul in asa fel incat sa fie sanatos (din toate grupele alimentare) si sa mananc aprox 1000 cal/zi. Am 31 de ani, 1.61, 65kg, fac step aerobic de 2-3 ori/sapt. Uneori reusesc ce mi-am propus (si atunci am ajuns la 60kg; de fapt, intr-o vara in care m-am infometat am ajuns si la 50kg, dar nu mai vreau sa trec prin asta), uneori nu. Problema e: glucidele sunt chiar asa de groaznice?..pentru ca eu nu mai pot sa mananc fara graham sau paine e secara! Multumesc anticipat!

thedark
30-05-2004, 22:09
Trebuie sa cautzi sa mananci alimente care nu au indexul glicemic foarte mare. Si sa nu consumi grasimi animale deloc.

Dr.S.Damian
09-06-2004, 09:53
Teoretic da. Practic este nevoie de un anumit raport si echilibru intre nutrienti ca sa poti sa slabesti sanatos.
Glucidele nu sunt groaznice deloc. Fara ele nu putem sa traim. Trebuie sa reprezinte macar 40% din dieta zilnica. Alege insa alimente cu indice glicemic mic. Poti sa mananci paine si e chiar recomandat. Evident, nu in exces.

thedark
09-06-2004, 14:59
Si nu alba.