View Full Version : dormit sau chinuit?
VIOREL67
20-09-2003, 21:46
aud fel si fel de chesti in legatura cu locul unde ne chinuim adica PATUL unii spun ca pt. coloana este bine sa dormi pe tare altii nu,perna sa fie tare sau moale ..nu este problema ca dormim cum ne obisnuim ,problema este daca dormim corect?.care este parerea dumneavoastra referitor la locul de dormit.(aici chiar parere strict profesionala ma intereseaza)
Dr.S.Damian
21-09-2003, 22:54
Adevarul e ca ne petrecem in jur de o treime din viata dormind, asa ca ar trebui sa fim mult mai interesati de aspecte privind igiena somnului.
Legat de pat: se spune ca cel mai bine ar fi sa fie orientat pe directia nord-sud, cu capul la nord (nu am o explicatie stiintifica pentru asta – probabil are legatura cu meridianele energetice ale organismului); este bine sa se doarma pe o saltea mai tare, insa nu foarte (nu am cum sa descriu asta), cel mai bine pe o saltea ortopedica care mentine coloana in pozitie fiziologica (eu am una si este extraordinara); exista si perne cu o forma speciala care se muleaza pe coloana cervicala si ii mentin astfel lordoza fiziologica. Pozitia si-o alege fiecare in functie de preferinte (se fac chiar speculatii legat de felul de a fi versus pozitia preferata de somn). Nu are rost sa mai amintesc importanta curateniei, lipsei zgomotului etc.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.