PDA

View Full Version : nu e mult acest antrenament?

benhamin
21-09-2003, 20:54
salut domnule
buna ziua ma numesc salamon vasile si as avea o intrebare pt dumneavoastra si as vrea sa imi raspundeti si sa ma ajutati daca fac eu bine cea ce fac eu la culturism..
deci eu lucrez pe zi 10 ore munca grea de zidar apoi fac doua ore de antrenament si mai greu.
adica de 2 ori pe saptamana piept,spate,biceps si triceps si odata umar,picioare,tapez si abdomen am intrebat de la uni mai profesionisti si mi-au raspuns ca nu are destul timp muschiul a se dezvolte oare e adevarat???...va rog sa ma ajutati daca stiti..sau ati putea sa imi dati un program de antrenament .
si as mai vrea sa imi mai dati un sfat cum sa imi iau proteinele in timpul zilei cum este cel mai bine...
deci va rog sa imi raspundeti la adresa mea de email care este: benhamin05@yahoo.com...

VA MULTUMESC

Dr.S.Damian
22-09-2003, 18:35
In situatia ta (adica o profesie care presupune mult efort fizic) trebuie sa te impaci cu ideea ca nu poti face culturism in adevaratul sens al cuvantului, sau mai bine zis, nu te poti astepta sa obtii aceleasi rezultate pe care le-ai obtine daca ai putea sa-ti concentrezi toate resursele fizice doar asupra antrenamentului. Ca sa poti sustine dezvoltarea musculaturii ai nevoie de un regim alimentar adecvat, adica bogat caloric si proteic. Trebuie sa mananci suficient de mult si de calitativ incat sa poti acoperii consumul caloric de la munca si antrenament si sa ramana si pentru dezvoltarea musculaturii.
Ar fi destule de spus, insa pe scurt: trebuie sa mananci mult si de calitate (lactate, oua, carne, peste si bineinteles fructe, legume, cereale la discretie). Asta daca te intereseaza masa musculara.
In privinta antrenamentului: ai putea sa adopti un antrenament clasic de trei zile – luni piept, brate, miercuri picioare, abdomen, vineri spate, umeri, trapez.
Concentratul proteic il iei in 3-4 portii pe zi, intre mese, inainte de sala si la culcare.