PDA

View Full Version : sfaturi

danutza
23-06-2004, 11:45
m-am ingrasat mult in ultimii doi ani. am incercat cateva metode de slabire dar nu am rabdare sa ma tin de ele. cred ca sunt in asteptarea unor efecte miraculoase. e posibil sa-mi fi dat metabolismul peste cap in urma unor cure de slabire fara rost si nu prea sanatoase. curele cu care pana caum aveam rezultate nu isi mai fac acelasi efect. ce ma sfatuiti? am 1.65 si 70 de kg. nu sunt o fire prea sportiva si nici nu ma incanta ideea unui efort sustinut pe o perioada indelungata, sincer nici timpul nu imi pre permite sa merg regulat la sala. am probleme coloana si singul tip de gimnastica pe care l-am suportat e cea medicala. astept raspunsul tau. danutza:(

Dr.S.Damian
27-06-2004, 11:36
Draga Danutza,

Din pacate nu cunosc metode miraculoase (daca stiam le-as fi aplicat de mult pe mine :D :D , sau cel putin eram super-bogat acum :D ). Deci nu te pot ajuta in sensul asta...

In alta ordine de idei, fara sa cresti nivelul efortului fizic (asta nu insemana neaparat sa mergi la sala) rezultatele tale vor fi modeste.

Rabdarea si vointa sunt doua elemente esentiale atunci cand vrei sa iti transformi aspectul fizic. Asta o poate confirma oricine.
Este foarte gresit sa te duci la medic sau nutritionist si sa te astepti ca acesta sa-ti dea o pilula magica cu care sa scapi de kilograme peste noapte.
Eu te pot ajuta trasandu-ti o directie si oferindu-ti niste alternative cat mai la indemana. Daca asta crezi ca te ajuta, poti sa treci pe la cabinetul meu sa stam de vorba.

thedark
27-06-2004, 23:24
Nu trebuie sa tzii cure de slabire sau sa faci mare lucru, ci trebuie doar sa tzii cont de unele elemente:

1) sa nu mananci carbohidrati dupa 6 seara ( paine, fructe, dulciuri, cartofi, mazare etc )
2) sa nu mananci grasimi
3) nu mananci dulciuri
4) nu mananci paine alba

Insa, efortul e foarte important. Trebuie sa itzi faci timp sa mergi si la sala, sa faci si aerobic.

Dr.S.Damian
29-06-2004, 10:55
Cu punctul 1 nu sunt de acord.
La 2 si 3, moderatia este cuvantul cheie. Iar la 4 trebuia spus, "de preferat".