PDA

View Full Version : Picoarele constituie o problema

Unregistered
23-09-2003, 00:11
De cand am inceput sa practic culturismul am avut grija sa lucrez fiecare grupa musculara cat se poate de bine.Am observat schimbari.Am crescut in masa,cu o singura exceptie:muschii picioarelor sau dezvoltat foarte putin,in special muschii de deasupra genunchilor,cu exceptia gambelor care imi sunt mai mari,dar asta dinainte sa ma apuc de acest sport.Ce sa fac sa maresc muschii de la picioare in special cei enuntati anterior??
Va rog sa ma ajutati!!
Multumesc.

Dr.S.Damian
23-09-2003, 23:06
Descrie-mi putin antrenamentul tau pentru coapse, greutatile cu care lucrezi si da-mi cateva dimensiuni.
Proabil ca nu folosesti greutati suficiente sau nu lucrezi corect.

Te rog sa te inregistrezi sau sa-ti treci numele.

MotherNocker
24-09-2003, 22:52
Sa descriu antrenamentul eh?OK!!
Incep cu incalzirea care consta in 20 de genuflexiuni fara greutati.Urmeaza 4 seturi de genuflexiuni cu bara,cu picioarele la distantate la nivelul umerilor,sau cu ele departate tip sumo(la toate antrenamentle schimb exercitile pentru a nu obisnui muschiul),aceeasi greutate o folosesc:de la 50 pana la 77 de kg,cresc greutatea de la set la set.Al doilea exercitiu este presa din stand,unde folosesc 30 kg plus cat are presa dar asta nu prea stiu,am auzit ca in jur de 40-50kg,acest exercitiul il alternez cu presa din culcat,unde folosesc pana la 110kg in total.Un alt exercitu il constituie fandarile cu cate 15kg in fiecare mana.Apoi urmeaza indreptarile cu picioarele drepte si apropiate unde folosesc pana la 63kg.Un alt exercitiu este extensia picioarelor din sezand(pentru tricepsul femural) unde folosesc pana la 30kg(am folosit pana la 50kg dar am zis ca am sa incerc cu mai putin si sa duc mai incet pe miscarea negativa).Si in fine flexiile pentru bicepsul femural dn culcat,14-17kg,tot incet.La toate exercitile fac intre6 si 12 repetari.
Cam atat.Astept raspunsul.Mersi.:cool:

Dr.S.Damian
26-09-2003, 20:16
Din punct de vedere al exercitiilor, parerea mea este ca esti in regula. Cred ca “buba” este la nivelul greutatilor folosite. Nu mi-ai spus dimensiunile tale, dar chiar si pentru un individ de 60 kg, aceste greutati sunt nepotrivite in cazul in care vrea sa creasca in masa musculara.
Trebuie sa iti faci o analiza amanuntita a alimentatiei si recuperarii dupa efort.
Atentie, nu exista “triceps femural” (tricepsul este un muschi cu trei capete).

MotherNocker
27-09-2003, 22:17
Intradevar am 72,5Kg.Scuze in legatura cu "tricepsul femural" asa am aflat ca se numeste muschiul de deasupra genunchelui*de la ceilalti practicanti.In legatura cu greutatile,am scazut din greutate doar pentru a vede efectele,si pentru a fi sigur ca nu folosesc o greutate prea mare.