PDA

View Full Version : Dextroza+taurina!

Alexander
24-09-2003, 14:57
Buna ziua!
Peste tot am citit ca se adauga si dextroza in momentul in care se ia creatina. Eu iau creatina impreuna cu taurina si proteine ce contin si dextroza, dar am cumparat de la Redis si dextroza monohidrata. Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa adaug si dextroza (deoarece este si in proteine) si daca "DA" in ce cantitate?
Alta intrebare: ce efecte negative are taurina (iau 1 g/zi, de la Redis), deoarece de fiecare data cand iau simt o stare de agitatie precum si o "presiune" in zona cefei care de obicei dispare cand consum ceva dulce? Trebuie sa mai iau taurina sau nu?
Astept un raspuns cat se poate de repede.
Va multumesc frumos,
Alex

Dr.S.Damian
25-09-2003, 11:34
Nu este obligatoriu sa adaugi si deztroza. Unele studii arata ca ar favoriza absorbtia creatinei, altele spun ca nu este semnificativ acest efect.
Cantitatea este de 1:4 – 1:10 (creatina:dextroza).
Taurina este un aminoacid, iar doza de 1 g/zi este mica si fara efecte secundare. Administrari de durata a 6 g/zi nu au fost insotite de nici un efect nedorit.
M-as mira sa fie vreo legatura intre manifestarile descrise de tine si aportul de taurina, tinand cont ca acest aminoacid se foloseste in scopul echilibrarii sistemului nervos, avand efect asupra neurotransmitatorilor inhibitori. Daca vrei sa iei in continuare, incepe cu o doza de 200 mg si mareste doza cu 100 mg la doua zile. Ia-o impreuna cu masa de dimineata.

m.mihai
27-09-2003, 15:24
proteine ce contin si dextroza
vroiai sa zici suplimente nutritive nu....?!