View Full Version : Hormoni
Salut..am mai vb pe celalat forum..
Dumitrescu Mihai ma numesc..cred ca-ti aduci aminte:)
intrebarea mea este : cat de important este rolul vietii sexuale in timpul practicarii culturismului?,si cand ar fi cel mai bine sa aiba loc aceasta activitate..dupa antrenament(in fiec zi..) o data la 3-4 zile..o data la sapt..
ce nu inteleg, cu ce avantajeaza lipsa activitatii sexuale un timp mai indelungat...corpul este mai energic?sau dezavantajeaza?
Multumesc
Dr.S.Damian
25-09-2003, 00:39
Sigur ca-mi aduc aminte. Bine ai venit!
Vorbim despre practicanti amatori de culturism: activitatea sexuala este bine sa existe in ritmul pe care ti-l cere organismul, nici mai mult, nici mai putin. Nu trebuie sa iti faci calcule aiuristice de genul “am sa fac de trei ori pe saptamana, dupa antrenament, fiindca asa stimulez nu stiu ce...”. Daca ai posibilitatea, incearca sa ai o viata sexuala normala, fireasca, fara excese si fara prea multa abstinenta.
Motivul pentru care sportivii de performanta intrerup cu o perioada de timp inainte de competitie este legat de capacitatea de concentrare asupra antrenamentului si concursului si legat de faptul ca sexul este totusi o activitate solicitanta, care pica nepotrivit intr-un moment in care resursele organismului trebuie indreptate catre antrenament si refacere.
Da, asa ma gandeam si eu..nu ca mi-as planifica ceva:)
Insa la partea k iti epuizezi resurse semnificative..sunt de accord, si eu am patit-o..inaite de vreun meci la baschet sau de un antrenament la sala...
Ce nu inteleg este , k ,pt mine cel putin dupa o "partida de sex".sau masturbare..sunt mai calm si pot sa ma concentrez mai bine asupra unor lucruri care cer atentie..nu mai sunt sub stresul hormonilor..
Dr.S.Damian
26-09-2003, 22:51
Vorbeam de sportivi de performanta, in cantonament sau inaintea unui concurs important. In rest, o viata sexuala normala nu poate fi decat benefica din toate punctele de vedere.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.