View Full Version : inca ceva
Unregistered
25-09-2003, 01:46
1) daca imi asigur cam 5g/kgc/zi carbo. si numai 0.5-1 MAXIM 1.5 g prot. pe zi cresc in masa musculara?
2) stiu ca alimentatia e baza, dar o sa iau 200g supliment pe zi (adica 140g prot pura) + 30-60g prot (lapte) + ce mai mananc (1-3 oua, carne etc)....deci o sa iau mai bine de 80% din cantitatea de prot din suplimente......este gresit? (nu ma sfatuti sa iau mai putina proteina din supliment, pt ca nu pot, deoarece la mancare sunt pretentios, de aceea prefer suplimentele.....) nu prea inteleg de ce alimnetatia e mai imp. ca supl. ? se digera & asimileaza altfel alimentele? (si nu mai streseaza ficatul?)
Dr.S.Damian
25-09-2003, 12:06
1. Nu prea cred... Cu 0,5 prot chiar nu ai nici o sansa. Ba chiar o sa ti se reduca masa musculara.
2. Nu, e in regula daca iti asiguri proteinele din suplimente, asigura-te doar ca sunt de calitate (de preferat din zer). Alimentatia este mai importanta fiindca in hrana se mai gasesc si alti nutrienti importanti, vitamine, minerale, factori de crestere, o multime de alte substante necesare organismului, pe care suplimentele nu le contin. In plus, organismul nostru este pregatit sa proceseze hrana asa cum se gaseste in natura, suplimentele fiind doar niste solutii pentru situatii speciale (cum este cazul culturistilor care ar trebui sa manance foarte mult ca sa ia aceeasi cantitate de proteine ce se gaseste in doua masuri de concentrat).
De ce nu te inregistrezi?
gata!
(am vrut sa ma inregistrez acu' cateva zile, dar ma "oftica" ca nu puteam sa pun la user G - trebuiau minim 3 litere, da' am pus cum e acum)
sa revin:
1)mie mi-a mers binisor cu 1-1,5g prot (nu aveam bani de suplimnete), nu pot sa spun ca am crescut in masa musculata mult, dar eram fibrat si bine definit (perioada cu 1-1,5 g prot a durat cam 8 luni, ceaa ce m-a mirat eu fiind ectomorf, dar in acea perioada ma duceam numai la sala + somn , fara alte ocupatii inutile ca scoala :), servici :)
2)totusi cam toate suplimentele mai su si vitamine & minerale in ele, plus ca o sa mai iau;
Dr.S.Damian
25-09-2003, 21:26
1. la un moment dat o sa vezi ca fara un aport importnat de proteine, nu o sa mai progresezi.
2. nu poti sa compari un aliment "natural" cu unul de sinteza.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.