PDA

View Full Version : genetic superior

BigDaddy
29-08-2004, 19:49
La olimpiada care tocmai se incheie, si de altfel cam la toate marile reuniuni atletice am observat ca in finalele probelor de alergari majoritatea sportivilor sunt negri sau mulatri. Exista o explicatie pentru acest fenomen? Are rasa neagra un genetic superior in acest sens?
In cazul culturismului, exista vreo "afinitate" mai mare a uneia din rase pentru acest sport?

Dr.S.Damian
01-09-2004, 21:50
Da, se pare ca rasa neagra are un avantaj genetic in probele atletice. Nu stiu sa-ti spun exact de ce, dar probabil ca exista studii pe tema asta. Totusi ai vazut ca exista si exceptii: parca la proba de 400 m a castigat o atleta din Rusia in fata celorlalte concurente toate negrese. Sper ca nu m-am inselat in legatura cu proba si nationalitatea atletei.
Despre culturism: greu de spus. Uita-te numai cati negrii sunt in topul culturismului profesionist.

DUMITRESCU MIH.
01-09-2004, 23:37
si eu sunt uimit ce fizic pot avea unii negrii cate-odata..
e clar ca au ceva mai bine k noi:(
dar si la ei..eu spre ex n-am vazut negru f slab..si fara mushi deloc..albi..o gramada..
ce-am observat ori se fac de 150kg..ditai obezii..ori arata bine;)

vadergrd
04-09-2004, 01:55
uite cum sta treaba ... in State (ca acolo intalnim o populatie mare de negri intr-o tara dezvoltata),si nu vreau sa jignesc pe nimeni, in multe din universitatile de acolo gen medicina,inginerie (mai ales unde trebe multa matematica si fizica ... ) sau alte domenii mai complexe ,vom intalni negri cum vedem albi la probele de atletism!!!!La olimpiadele internationale de matematica,informatica,chimie,fizica.... bla bla ...nu prea am auzit/vazut de negri cu performante,asha ca e cu compensatie treaba (indieni si pakistaezii dovedesc insa o vocatie nativa spre domeniile astea ).si intradevar,este EVIDENT ca ei au un ascendent de natura fizica.nu doresc prin post-ul meu sa fac nici un fel de remarci rasiste si nu vreau sa se creada ca desconsider pe nimeni.Relatez niste fapte.uitati-va la probele tehnice (eg.saritura in inaltime) unde domina suedezii (culmea cu piticu ala de Stephen Holm),bine ca lider mondial a fost cubanezul ala Sotomayor dar in afara de el nu prea mai avem nici un negru la inaltime din ce imi amintesc.