PDA

View Full Version : Pectorali

DUMITRESCU MIH.
27-09-2003, 00:36
salut..
acum vin cu o problema destul de abordata de catre ceilalti practicanti..pectoralii..
in aproape 2 ani de cand practic ac sport..m-am antrenat uniform pt toate grupele..
insa..PECTORALII nu sunt la masura asteptarilor..mai ales partea inferioara si cea superioara..mijlocul s-a dezvoltat bine banuiesc datorita impinsului din culcat..insa de ce refuza sa se formeze partea inferioara?am vazut multi ..nu culturisti,mai bine spus manechine care pun accent pe impins culcat si li se dezv f bine partea inferioara..inainte imi faceam singur programele de antrenament, tinand cont de informatiile de care dispuneam.De la un timp am inceput sa lucrez dupa programe bine structurate din reviste sau siteuri..dat nimic deosebit...stiu...nu se potrivesc cu tipul meu somatic... acum incerc sa ma tin de programul lui arnold,doar pt pectorali , nu-l combin si cu spate in ac ntrenament.pt ca nu as putea..incerc acest program pt ca si ex le pot face la sala unde merg, nu trebuie cine stie ce aparate si sunt si fluturarile la paralele si pulloverul care nu le-am pus in practica pana acum..sa vedem..
sper sa pot sa ma dezvolt mai bine..
Daca tot am scris atat..mai intreb ceva..
Cat as mai putea fi ajutat de pullover..sa-l execut cu greutate mare?mica?
Pentru a-mi lati spatele mai mult..prietenii mei zic k oricum am spatele f lat..ce sa fac?fac tractiuni la bara fixa,pt latire , la helcometru pt definire..
Multumesc

Dr.S.Damian
29-09-2003, 16:27
Sa o luam in ordine inversa: latimea spatelui e data de muschiul mare dorsal (latissimus dorsi, sau in limbaj “de sala” aripioarele spatelui), de aceea accentul trebuie pus pe exercitiile care tintesc acest muschi. Cap de serie tractiunile la bara fixa cu priza larga (la ceafa sau in fata), apoi ramatul cu bara, ramat cu bara T, ramat cu gantera, ramat la aparat si chiar helcometrul daca lucrezi cu greutati adecvate.
Pulloverul este si el de ajutor pentru dezvoltarea spatelui, dar si a pectoralilor. Daca il incarci cu greutate mare trebuie sa ai neaparat un partener, fiindca exista un risc destul de mare de accidentarea umerilor. Si da, trebuie sa lucrezi cu greutate mare (daca vrei masa).
Pentru pectorali, raman sfinte exercitiile de baza, adica impinsul cu bara si gantere pe diverse planuri. Important este sa folosesti greutatea optima, adica cea care iti permite opt repetari corecte, sau 6 cu 2 cu un usor ajutor. Daca te ajuta prea mult partenerul, nu faci nici o treaba. Ai putea sa folosesti tehnici de intensitate, cum ar fi seturile compuse sau superseturile.

VIOREL67
29-09-2003, 22:59
vad destul de des prin sali cum multi fac impins cu ganterele si in timpul ridicari se roteste din antebrat,culmea ca am facut-o dar de la impins cu haltera ,orizontal ,urmatorul exercitiul era asta(cu totul ca nu inteleg de ce se face exercitiul asta daca eu inainte fac impinsul cu haltera)am schimbat si am bagat vechiile fluturari din orizontal si intinderea si solicitarea a fost maxima.cineva mi-a spus ca impinsul gaterelor este bun ca miscarea de coborare este mult mai ampla,dar nimic nu se compara cu fluturarile.

DUMITRESCU MIH.
29-09-2003, 23:17
Latisimus dorsi, stiu:) tocmai, toti imi spun ca am "ditai"spatele...
io vreau mai mult:)cred ca o sa lucrez mai mult sa-mi maresc densitatea muschilor decat diametrul lor,dk pot spune asa..
Problema ma nemultumea la pectorali..
cred ca este vorba de nr repetarilor: folosesc seturile piramidal crescator pt greutati,ma incalzesc 2 serii dupa care pun greutatile si la ultima serie ajung sa fac 4-5 repetari cu greutatea cea mai mare(85-87.5)dintre cele 4-5 repetari 3 le faceam singur...si cred ca de aceea nici nu reusesc sa trec de 85kg,si nici sa ma dezvolt mai mult..cum ai spus si tu, o sa incerc sa fac minim 7 repetari singur, asta chiar dk va trebui sa scad nr de kg de pe bara:),in fond urmaresc o dezvoltare a muschilor si nu a fortei la vreun concurs,nu?:)
PS:cred ca avem cunostinte comune:)pe un anume Vlad Hosu,care a scris cateva articole la revista Culturism.Sa-l intrebi de mine, k poate-ti mai zice el ceva..ce omit eu,sau uit..adik intrebari cu privire la antr,dieta,chestii d-astea:)
Salut

glace
02-10-2003, 01:18
Un anume Vlad Hosu va transmite complimente, domnule Dumitrescu!!!!!!!!!

DUMITRESCU MIH.
04-10-2003, 00:13
ai tu ma...
si eu..
RESPECTELE MELE:)
bai.ne vedem sambata dupamiaza sau duminica la LICEU>:)