View Full Version : creatina vs. glutamina
ce preferati: creatina sau glutamina?
parerea mea ca glutamina , per total, e cu mult inaintea creatinei.
petul este aproximativ egal pt ambele.
ambele asigura hiperhidratarea celulei musculare, cu diferenta ca creatina da o mica rezistenta&energie (pt ca lucreaza la contractiile musculare,...APT....etc), iar glutamina este orientata mai multe spre crestrearea celulei musculare si fff mult la refacerea si reconstrucitia ei....oricum aste e parerea mea eu fiind ectomorf, pt ca am auzit de cazuri in care de la creatina unii acu crescut pana la 5 kg intr-o luna (bineinteles ca era si apa pe acolo, dar totusi au crescut...)
asta este prima mea mare pauza (de vreo 5 luni) in care nu am luat creatina (inainte erau mici, de 1-3 sapt) si tocmai ACUM mi-am dat seama ca de fapt nu imi place creatina + am uitat sa adaug gustul nasol al creatinei (cei mai multi il simt) si probleme care le face sotmacului (luata corespunzator). Nu am spus efecte secundare negative, ci numai disconfotul pe care il da: cei cu care am vb spuneau ca si ei se simteau "nashpa" la stomac, plus diaree, dureri de burta ...etc, indiferent de cum si cand luau creatina .....DECI glutamina RULZZZZZ.....
VIOREL67
28-09-2003, 00:55
banuiesc ca tu te referi la posibilitatea de a cumpara unul dintre suplimente din considerente financiare?tot glutamina as alege ,simplu!se dizolva repede,si nu doresc crestere musculara(asta este punc. meu de vedere)
normal amandoua sunt benefice si chiar indicate.
nu, nu din posibilitatea de a alege numai unu din ele (desi, si asta e un motiv bun), prcatic glutamina mi se pare "superioara" creatinei, si m-am gandit sa le compar ambele fiind aminoacizi (creatina e combinatie intre 3 amino)
am uitat. si la crestere musculare glutamina te ajuta mult mai mult decat creatina pt ca te refaci mult mai repede (daca n-ai luat niciodaca glutamina, cand iei in primele 5-15 zile ti se pare formidabila......parca ti-ai injecta un steroid cam asa e)
VIOREL67
28-09-2003, 01:07
Intradevar si eu unul prefer glutamina.
deldones_jan
28-09-2003, 17:16
saluatare..spuneti-mi si mie va rog ce este defapt glutamina asta..? are cumva vre-o legatura cu glucoza?
VIOREL67
28-09-2003, 17:26
glutamina este un aminoacid principal din punct de vedere al muschiului si mai ales ca protectie impotriva febrei musculare,daca cauti pe net cuvantul glutamina sunt sigur ca il gasesti din abundenta si mai ales rolul lui asupra organismului/nu stiu daca are ceva comun cu glucoza si unde bajbai prefer sa tac;)
pai cum a zis si viorel67 e un aminoacid (deci nu are efecte negative), e f raspandit in corp, in jur de 60% in masa musculara (adica fff mult), d'aia e si numit aminoacidul culturistilor, plus ca se dizolva f bine si nu are nici un gust (asa mi se pare) in comparatie cu creatina care are un gust naol, specific
VIOREL67
28-09-2003, 22:48
incearca creatina fosfat ca nisipul nu il suport de fel:D
JohnnyBravo
29-09-2003, 10:39
iei glutamina "romaneasca"? am incercat 3 firme toate aveau gust si miros oribil, creatina din punctul asta de vedere este ok.
deldones_jan
29-09-2003, 22:23
bun am inteles.. pana una alta glutamina este un aminoacid esential este cel mai raspandit...in principiu la ce ajuta..sa zic ..aminoacizii? ei sunt proteine descompuse? adica ele sunt direct asimilate de corp? sau ceva de genu asemanator?
deldones_jan
29-09-2003, 22:29
am citit in alte mesaje anterioare la alte persoane ceva de genu "daca iei glutamina simti o forta de parca ai lua steroizi" sau ceva de genu..am vazut ca tot comparati glutamina cu creatina..creatina da si o energie f. mare...de aceea este si comparata cu glutamina? caci de asemenea si ea ofera o cantitate de energie destul de mare?...
VIOREL67
29-09-2003, 22:38
sincer sa fiu nu iau glutamina pt. forta sau cum spui ca imi da aripii.nici gand de asa ceva.
glutamina ma ajuta printre altele sa nu intru in suprantrenament si ce este important in regimul meu ajta macar sa mentina dimensiunea muschiului.
creatina o iau mai nou cu prigat de graptefruit light se amesteca de nu se poate si nu simt nici un gust.
comparatia aceea cu un steroid am spus-o pt a arata ce efecte mari are;nu poti compara un steroid(care actioneaza direct asupra hormonilor) cu un aminoacid(=supliment). de ex eu am sarit de la 60kg impins la piept la 80kg, cam in 10 zile, deci......dar asta e numai cazul meu (si s-a intamplat numai o singura data "explozia" asta)
VIOREL67
30-09-2003, 08:09
singurul supliment care l-am simtit asa cum spui G a fost HMB ul care pt. mine a fost marfa.
Oricum glutamina este sfanta pt. acest sport.
JohnnyBravo
30-09-2003, 09:55
eu n-am simtit nici glutamina nici HMB-ul in masura in care ziceti voi; ma refer la forta... creatina in skimb da, a fost miraculoasa.
VIOREL67
30-09-2003, 13:15
JB cred ca la unii merge brici si la altii oha!eu am incercat si napo si oha,creatina oha ,ce pot sa spun ce ma ajuta pe mine poate nu ajuta pe altul.depinde de starea fizica de mentala..daca stau bine si ma gandesc cred ca psihicul are un rol principal:D
oricum am mai spus mie HMB l-am simtit,taurina la fel nu mai vorbesc de efe;)
da hmb-ul e chiar fff bun, dar e si fff scump
VIOREL67
30-09-2003, 15:11
depinde de producator:cool:
un produs care il recomand dar asta este piperat de oriunde il iei este l-carnitine car gratie lui am rezultatele bune(chiar a luat produsul asta si cineva din familie care a fost operat pe cord)adevarul este ca trebui sa scoti banii pt. ele
darknesskiss
26-02-2008, 20:02
Eu iau si creatine si glutamine inainte de antrenament si nu ''se bat'' :) Nu stiu de ce va certati in privinta gustului creatinei cand eu de ex. iau krea-alkalyne care sunt capsule si in plus nu se mai descompun in creatinina ca si cea monohidrata, capsulele de gen krea-alkalyne ajungand aproape 100% in muschi.. plus Animal pak dupa care ma simt kriminal :) Astepti pareri sau sugestii in legatura cu suplimentele care le iau eu.. :)
CaTa4SporT
26-02-2008, 22:36
Eu iau si creatine si glutamine inainte de antrenament si nu ''se bat'' :) Nu stiu de ce va certati in privinta gustului creatinei cand eu de ex. iau krea-alkalyne care sunt capsule si in plus nu se mai descompun in creatinina ca si cea monohidrata, capsulele de gen krea-alkalyne ajungand aproape 100% in muschi.. plus Animal pak dupa care ma simt kriminal :) Astepti pareri sau sugestii in legatura cu suplimentele care le iau eu.. :)
pak iau si eu. simti "the energy" :) + storm ma simt super...muschii se pompeaza foarte bine si am forta . inainte ma mai apuca cascatu in sala. acuma imi vine sa traag de greutati incontinuu :)
darknesskiss
26-02-2008, 23:21
f o r t o Asa ma simt si eu.. iar dupa antrenament mai bag o lingurita de l-Glutamine si pana dimineata sunt refacut :)
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.