PDA

View Full Version : Spapak

Calibra
03-09-2003, 11:01
Buna ziua. Stiu ca ati zis sa nu folosim nume, dar sincer cred ca asa ceva va fi practic imposibil atata timp cat venim aici sa cerem niste sfaturi asupra unor metode de antrenament, probleme medicale si suplimente nutritive, care ne pot schimba viata in bine sau in rau. Pe langa asta SpaPak-u este un complex de vitamine si minerale care daca as vrea sa ma interesez de el pe ocolitelea cum ati zis dumneavoastra, ar trebui sa umplu trei pagini cu ceea ce contine. Ideea este urmatoarea, daca tot am ajuns la ceea ce contine, eu l-am luat in urma unui raspuns de la dumneavoastra in care mi-ati scris sa iau un complex de vitamine si minerale si un antioxidant in regimul hipocaloric pe care-l tin (1000-1500 cal./zi) combinat cu antrenamentele de cardio si culturism (reteta care urmareste topirea grasimilor din anumite zone ale corpului).Pe langa SpaPak am luat si Antioxidants de la AFP. Ceea ce ma nelinisteste un pic este faptul ca intradevar SpaPak-u este un complex care contine foarte multe vitamine si minerale, dar cu niste concentratii foarte mari fata de valoarea normala pe o zi, ex: thiamin 38 mg. adica 2533% din valoarea zilnica ; vit. E 300 IU 1000% din valoarea zilnica ; etc. majoritatea sunt peste. La aceste valori se mai adauga si cele de la antioxidant care contine 4 elemente intalnite si la SpaPak. E OK ? Sa nu-mi fac griji ? Sa le iau in continuare ? Si inca o intrebare ar fi daca influenteaza cu ceva faptul ca zdrobesc toate pastilele care le am de luat la o masa si le iau asa zdrobite si combinate (capsulele le iau ca atare), ex. 5 pastile SpaPak + 2 Fat Burner Plus + 3 Spirulina 500 mg. Domnule Doctor va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra.

Dr.S.Damian
04-09-2003, 08:54
Decizia de a nu folosi denumirile comerciale nu imi apartine. E o masura de protectie anti-reclama si in principiu ar trebui aplicata pentru alte produse decat cele comercializate de Redis.
Referitor la intrebarea ta, sunt mai multe aspecte de punctat: in primul rand necesarul nutritiv al unui sportiv este mai mare decat al unui sedentar. Insa nu la procentul pe care il propun cei care au conceput acest supliment. Parerea mea e ca nu are sens sa se utilizeze asemenea doze. Am verificat si nu exista efecte secundare, dar nici beneficii nu exista. Practic se elimina prin urina sau prin metabolizare, fara a aduce vreun beneficiu.
Nu trebuie sa iti faci probleme. Totusi, este mai sigur sa nu mai iei si altceva pe langa Spa Pak.
Poti sa le pisezi, fiindca nu isi vor modifica proprietatile.