PDA

View Full Version : Vreau O Parere

Calibra
28-09-2003, 21:47
Buna ziua.
Vreau sa va cer o parere in legatura cu suplimentele pe care vreau sa le iau, sau mai bine zis in legatura cu combinatia si dozele acestora. Venind dupa 3 luni de program de aerobic si regim hipocaloric, incerc acum sa merg la sala luand suplimentele de mai jos si alimentandu-ma corespunzator, pentru a incepe sa pun masa musculara, care as dorii sa fie de cat mai buna calitate. Si aici ma refer la faptul ca am incercat sa evit produse gen Gain Fast dupa ce am vazut ca acesta are 596 g. de carbohidrati pe portie, gandindu-ma ca pe langa masa musculara se va pune si ceva strat adipos, iar eu care de abia am scapat de cel vechi cu mari eforturi, incerc sa evit astfel de situatii. Dupa ce am cautat tot felul de solutii, legate si de faptul ca sunt mezomorf, am ajuns la concluzia ca acesta mi s-ar potrivii cel mai bine, programul de mai jos, cu 4 zile de sala. Acum va scriu sa ma conving ca asa este, iar daca aveti ceva de adaugat sau de comentat va astept sa o faceti. Inca o intrebare ar mai fi cea legata de administrarea suplimentelor in zilele de pauza. Cum se iau la fel ca in zilele de sala ? MERCI ANTICIPAT.

Dimineata :
4 amino 2700 "UNIVERSAL"
concentrat proteic din zer care contine : Grasimi: 0,8g
Carbohidrati 3g
Proteine 24.6g

Inainte de pranz :
4 amino 2700

Inainte de antrenament :
2 pastile BCAA 2000 "UNIVERSAL"

Dupa antrenament imediat :
4 amino 2700
concentrat proteic din zer care contine: Grasimi: 0,8g
Carbohidrati 3g
Proteine 24.6g

Dupa antrenament la 20 min o portie de weightgainer care contine :
Proteine 35g
Carbohidrati 44g
Grasimi 3g
Creatina monohidrata Creapure 2500mg
Glutamina 8265mg
Aminoacizi BCAA(isoleucina, leucina, valina) 10561g
Taurina 500mg

Inainte de culcare : 4 amino 2700

In rest la mesele principale (dimineata, pranz, seara) : lapte, oua, carne, branza si intre ele mici gustari, iar daca nu ajung sa iau masa sau am treaba (oricare dintre cele principale) folosesc un MRP care contine :
Proteine 23g
Carbohidrati- maltodextrina 15g
Grasime 1g
Syner-Max 750mg(creatina, glutamina, taurina, arginina).

Dr.S.Damian
29-09-2003, 23:05
Parerea mea este ca ti-ai alcatuit bine programul de suplimentare. In zilele de pauza urmeaza exact acelasi program.

Calibra
02-10-2003, 10:31
Spuneti-mi va rog daca un asemenea produs este de folosit in cazul meu si daca este de folosit in conditiile in care-l prezinta vanzatorul.

" Tribulus Terrestris este o planta care creste in citeva zone cu climat temperat si in multe zone tropicale din lume. Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri, dar relativ recent a inceput sa fie folosita pentru tratarea infertibilitatii si impotentei sexuale masculine. La fel ca DHEA sau androstendione, Tribulus Terrestris produce cresterea puternica a nivelului de testosteron, dar printr-un mecanism de actiune diferit. In timp ce DHEA si androstenedione furnizeaza materia prima pentru producerea de testosteron, Tribulus Terrestris determina cresterea nivelului acestui homon prin marirea secretiei hormonului luteinizant (LH). Este deosebit de eficient pentru sportivii care au folosit steroizi, ajutindu-i sa-si refaca nivelul de testosteron la valori normale. De asemenea, combinatia Androtech + Tribulus Pro este similara, ca rezultate obtinute, unui ciclu cu steroizi, in sensul ca va ajuta sa cistigati forta si masa musculara fara a suferi de efectele secundare ale steroizilor. Doua tablete de Androtech si doua tablete de Tribulus Pro, impartite in doua doze (dimineata si seara) vor promova o crestere musculara de calitate. Beneficiile utilizarii de Tribulus Pro includ:

1.Cresterea nivelului de testosteron
2.Marirea fortei si masei musculare
3.Imbunatatirea performantelor sexuale
4.Accelerarea arderii grasimilor "

Dr.S.Damian
02-10-2003, 23:03
Din cate se spune, tribulus ar avea acest efect de crestere a secretiei de testosteron. Pe de alta parte, prohormonii sunt destul de prost priviti acum. Ai putea sa incerci tribulus.

Calibra
03-10-2003, 22:57
Daca suplimentele din programul meu se iau in zilele de pauza la fel ca in zilele de sala, totusi cum sa fac cu BCAA care este "inainte de antrenament" cu proteina si amino "imediat dupa antrenament" si cu weight gaineru "dupa antrenament la 20 de minute" , atata timp cat nu mai exista antrenamentul? Intrebarea se refera la faptul ca in timpul respectiv stau degeaba (sa zicem) nici macar nu am vreo masa si stau cu ochii pe ceas sa le iau toate astea asa pe "burta goala" . Ma gandesc ca as renunta la gainer ca oricum e cam multa proteina "dupa antrenament" si in ziua cu pauza chiar nu are rost si as mai renunta la amino sau proteina, la fel, cea de dupa antrenament, dar renuntarile astea doar in zilele fara antrenament. Sau renunt la prea multe ?
Va rog mai uitati-va inca o data pe programul meu si spuneti-mi ce sa fac, cum ganditi dumneavoastra treaba asta.

Calibra
08-10-2003, 13:13
Merci oricum ca mi-ai postat intrebarea, dar sincer aveam nevoie de o parere. c r y

Dr.S.Damian
08-10-2003, 23:10
Da, scuza-ma, mi-a scapat din vedere. Curand vine si raspunsul.

Dr.S.Damian
09-10-2003, 23:10
Uite si raspunsul!

Le iei ca si cand ai avea antrenament. Nu conteaza chiar atat de mult momentele astea. Nu sunt antibiotice, ce naiba...
Omule, ideea de baza este sa iti asiguri acel minim de 2 g/zi. Nu conteaza foarte mult daca provine din suplimente sau/si alimente. Deci calculele ti le faci singur. De exemplu, poate intr-o zi vei manca o friptura mare, 5 oua si 2 litri de lapte, caz in care poti sa nu mai iei suplimente deloc.

Calibra
10-10-2003, 11:44
Ok. Am inteles. Acum vin cu una noua. Abia astazi m-am uitat pe cutia de la proteine, pe MRP, pe weight gainer si toate contin valina, leucina si isoleucina in cantitati mult mai mari decat BCAA-u 2000 de la UNIVERSAL, ba mai mult contin pe portie (si sunt vreo 4 pe toata ziua) cantitati mai mari de aminoacizi decat amino 2700 pe toata ziua. Nu sunt prea multi ?
Am citit prin raspunsurile dumneavoastra pe undeva ca la amatori cantitatea de glutamina este de 5g. /zi, iar eu ajung in urma suplimentelor la 28g./zi :D , sau nu e de ras? Nu e prea multa ?
Valina, leucina si isoleucina (BCAA) ajung undeva la 35g./zi, din amino 2700, bcaa 2000 si concentrate proteice. Aceeasi intrebare nu e prea mult?

Dr.S.Damian
11-10-2003, 22:00
Pana pe la 40 g de glutamina pe zi nu ai nici o problema. Probabil nici mai mult. Tinand cont ca glutamina si BCAA gasesti si in alimente, ai putea sa mai reduci din doza de suplimente.
BCAA este putin cam mult. Problemele posibila: inhiba competitiv absorbtia aminoacizilor din alimentatie si pot provoca neplaceri digestive. Nu mai lua BCAA concomitent cu MRP-ul si alte concentrate proteice.

Calibra
12-10-2003, 12:05
Treaba este in felul urmator. Numai weight gainer-ul contine 10 g. de BCAA , din amino 2700 luand 4 pastile de 3 ori pe zi mai iau si de acolo 4,7 g. , din BCAA 2000 se mai adauga 1,1 g. (2 pastile inainte de antrenament) , 12,5 g. de BCAA din proteina (2 serviri pe zi, dimineata si dupa antrenament) si 6,7 g. din MRP-ul care-l folosesc o data pe zi intre mese. La ce sa renunt ca sincer nu prea vad la ce decat la MRP. Si in acest caz cantitatea de BCAA (28,3 g.) rezultata este ok, sau este tot mare? Sincer sa fiu m-ati cam pus pe ganduri si vreau sa gasim o solutie la aportul acestea de BCAA prea mare.

Dr.S.Damian
12-10-2003, 23:37
Nu mai lua BCAA ca atare si redu portia de Amino 2700 la 8 pastile pe zi. Cred ca asa ne apropiem de limita sigura si nu mai ai de ce sa iti faci griji.

Calibra
13-10-2003, 00:27
Si ce fac cu MRP-u, il mai iau sau nu?

Dr.S.Damian
13-10-2003, 10:22
Ia-l.

666
18-06-2006, 00:08
am si eu o intrebare.ce suplimente sunt mai bune.cele de la pronutrition sau cele de la nutritech?de ex tribulus de la care sa iau?la pronutrition e de 700mg,la nutritech e de 500 mg.avand in vedere ca preturile sunt destul de apropiate,ce ma sfatuiti?multumesc