PDA

View Full Version : secretia de sebum

_G_
29-09-2003, 12:21
Am o problema care ma chinuie de mult timp, si anume secretia (prea mare?) de sebum. Am avut ceva cosuri pana

acum vreo 2 ani, dar mi-au trecut, acum mai am doar pe spate (totusi cele de pe spate se mentin, cred ca din cauza

antrenamentului...), iar pe fata am cateva dar sunt f mici deci nu conteaza. "Problema" este cu secretia de sebum:

intotdeauna am avut pe fata, mai ales pe nas, pori negrii f mari si inestetici. Cea mai mare secretie de sebum o am cam

la 1-2 zile dupa ce ma rad (ma rad cam o data pe saptamna), si acesata secr. mare dureza cam 1-2 zile; practic acesta

este momentul cand mi se formeza porii aceea nasoli (imi simt fata f uleioasa atunci). NU reusesc sa scap de acesta

secretie de sebum ( repet care se accentuaza la 1-2 zi dupa ce ma rad). Acum incerc ca in zilele cand imi simt fatza

"uleioasa" sa ma spal cu clerasil (de ex), dar nu prea se vad rezultate.
Nu cred ca conteaza, dar nu am vreo infectie in sange (mi-am facut de mai multe ori analizele), nu mai mananc

condimentat, fac dus dupa fiecare antr. etc... deci nu cred ca e vreo "greseala" de la mine. Totusi sunt sigur ca am niv

de test. mare pt ca de la pubertate am avut vocea f groasa si pilozitatea mai mare. Stiti sa imi dati cateva sfaturi?

Credeti ca cu produse gen Clerasil sau altele se poate obtine ceva? pt ca cunosc cazuri in care au dat milioane pe ele si

tot nu s-au vindecat.
Ma gandesc chiar la ceva in genul sa ma frec cu lamaie (cica functioneaza de minune) sau chiar masti. Dar totusi ma

gandesc ca daca nu este o problema a pielii? si cred mai mult ca este ceva care vine din "interior" un dezchilibru

hormonal ceva. Gata ca am scris prea mult :) Dati-mi cateva sfaturi va rog.

Dr.S.Damian
30-09-2003, 22:42
Parerea mea este ca nu ai nici o problema in sens de boala, ci doar te confrunti cu aceeasi problema de care se lovesc toti cei care au tenul gras. Aceasta este o caracteristica cu care ne nastem (tipul de ten) si pe care o vom avea toata viata (la fel ca si tipul somatic).
Solutii exista: pentru punctele negre – extragere manuala (personal sau la cosmetica), masti de peeling (incerca-o pe cea de la Gerovital – acesta este un fel de crema transparenta care se intinde pe fatza dupa spalare cu apa, si in cateva minute se intareste si se decojeste curatand in acest fel porii pielii), benzi speciale pentru nas (cele de la Avon de exemplu – se aplica ude pe nas si cand se usuca extrag punctele negre) si creme pentru ten gras (una simpla se poate face in casa din glicerina, lamaie, cartof fiert – are rol astringent). Ar trebui sa vorbesti cu o cosmeticiana, fiindca sigur este mai la curent decat mine in privinta celor mai bune produse pentru un anume tip de ten.

_G_
30-09-2003, 23:07
stiu. nici eu nu m-am gandit la ceva in sensul de boala, dar imi mentin parerea ca e ceva care vine "din interior"....
am citit mai demult ca exita niste pastile care micsoreaza mult secretia de sebum incat pielea devine f uscata, dar nu mai stiu cum se mumeau, plus ca erau f scumpe peste 1.500.000 pe luna;
am incercat si cu vitamina A & E tot fara rezultat, oricum o sa mai incerc. ceea ce ma enerva era ca auzeam ca nu trebuie "sa manaci gras, fara condimente, etc etc un regim strict de parca eram pe patul mortzii). inca ceva curatarea porilor (stoarcere/scoatere, cu masti sau benzi), nu este o idee buna pt mine pa ca se "umplu" la loc in cateva ore sau zile, trebuie sa gasesc o solutie de a micsora aceasta secretie......

Dr.S.Damian
30-09-2003, 23:13
Eu ti-am spus ce stiu. Daca tu gasesti o metoda de a reduce secretia de sebum, sa ma anunti si pe mine.