PDA

View Full Version : alimentatia zilnica

JohnnyBravo
29-09-2003, 13:43
Din ce in ce mai mult am tendinta de a-mi inlocui mesele cu shake-uri proteice...Cat este de daunator asta?
Organismul stiu ca trebuie sa isi pastreze functiile normale (ma refer la stomac) de a prelucra alimentele...Eu daca ii dau numai "zeama" nu e daunator? Practic, organismul in afara de proteine, glucide, lipide, apa, minerale, vitamine si fibre mai are nevoie de ceva? Cu riscul sa mi se faca stomacul cat o minge de tenis :) daca ii dau numai shake-uri si eventual doza de fibre (din alimente) pot aparea probleme?

Uneori mananc doar o masa solida (s-a intamplat sa nu am nici macar una:) ), de cele mai multe ori 2 dar incerc sa o tin cu 3 pe zi...As putea avea probleme? mai tarziu bine-nteles, acum ma simt foarte bine.

Dr.S.Damian
30-09-2003, 22:33
Poate o sa-ti sune ca o prostie, dar trebuie sa iti spun: daca Dumnezeu ar fi vrut sa ne hranim numai cu pudre proteice, probabil ca asta am fi mancat acum toti!
Ceea ce vreau sa iti transmit este ca noi suntem construiti pentru un anume tip de alimentatie, in principal solida. Risti sa iti dezechilibrezi secretiile enzimatice ale tubului digestiv, flora microbiana (saprofita = nenociva) a intestinului gros, functia mecanica a intestinului.
Asa cum le spune si numele, suplimentele nutritive trebuie sa suplimenteze alimentatia normala.