PDA

View Full Version : cancer

JohnnyBravo
29-09-2003, 13:49
alimentatia in astfel de probleme capitale trebuie sa contina proteine ca si pt un om normal?
bunica este aproape piele si os dupa 2 operatii si dupa ce a fost "rotunda" toata viata...

stiu ca nu mananca mai nimic si ma gandeam sa ii dau MRP-uri...

Dr.S.Damian
29-09-2003, 16:59
Aportul de proteine se stabileste in astfel de situatii in functie de tipul de cancer, starea organismului, boli preexistente. Sigur, de proteine si aminocizi organismul are nevoie pentru a supravietui, dar nu te apuca tu sa-i dai suplimente proteice, fiindca este destul de probabil ca o persoana in varsta sa aiba o insuficienta renala cronica, caz in care aportul de proteine trebuie restrictionat sau oferit pe cale parenterala (perfuzie de aminoacizi). Este bine sa discuti aceste aspecte cu medicul care o trateaza pe bunica ta. Exista posibilitatea sa iti permita sa-i dai o cantitate mica de MRP, desi este mult mai indicat sa aiba un aport de proteine din alimente proaspete (lactate, carne slaba, ou).

Te rog logheaza-te cand trimiti intrebari, fiindca eu nu pot sa vad cine imi trimite intrebarea pana cand nu dau submit.

JohnnyBravo
29-09-2003, 17:42
bunica tocmai afectiuni renale are (are deja un riniki extirpat).
...stiu ca nu-i de facut mare lucru dar vroiam sa stiu daca ii pot fi de ajutor cumva.

mi-am scris userul/pass-ul apoi intrebarea...
ca tot sunt aici, poate reusesti sa faci ceva cu "view new posts":
cand intru ca guest vad tot ce este nou, apoi dupa ce ma loghez nu mai vad nimic si ma streseaza asta:) mereu folosesc "back" ca sa vad posturile noi...

ai putea sa lasi cookie-urile persistente pe o perioada mai lunga? In cazul asta daca nu folosesti acelasi PC si doar tu, e posibil sa vina altul si sa navigheze cu userul tau daca nu dai logout dupa ce termini treaba...dar poate se rezolva problema cu "new posts"

Dr.S.Damian
29-09-2003, 17:58
Nu stiu cum sa rezolv asta... Daca ai vreo idee, da-mi PM.
Pe mine ma streseaza ca cei care nu sunt inregistrati, chiar daca isi scriu un nume la "name", in pagina mea de admin eu nu il vad. Practic vad cine mi-a scris (neinregistrat) doar cand pun totul online.