PDA

View Full Version : Amino Echivalentul A Cate Proteine?

Calibra
29-09-2003, 19:03
Dupa cum zice si titlul as dorii sa stiu cam cum se calculeaza chestia asta, ca sa pot sa-mi fac exact aportul de proteine pe zi.
Cu alte cuvinte daca iau 16 amino 2700 "UNIVERSAL" si 2 pastile de BCAA "UNIVERSAL" pe zi cam cate proteine se considera?

Dr.S.Damian
30-09-2003, 23:01
Comprimatele acestea mai contin pe langa aminoacizi si excipienti, adica substante inactive care au rol de a mentine comprimatul in acea forma. BCAA 2000 mai contine si alte ingrediente (pepsina, riboflavina). Totusi acestea sunt in cantitati mici, deci am putea sa luam in calcul ca si cum ar fi numai aminoacizi.
Deci 16 x 2,7 g + 2 x 2g = 47,2 g aminoacizi care daca s-ar combina ar rezulta 47,2 g proteine.

JohnnyBravo
01-10-2003, 10:14
pe cutia de amino2700 scrie ca 4 tablete contin 7.5g proteine.

deci ai 30g din cele 16 tablete la care adauci Xg din cele 2 tablete de BCAA (nu stiu cat au).

unii considera ca din proteinele normale doar o parte se asimileaza pe cand aminoacizii se asimileaza complet...Deci daca tu bei 1l de lapte care are 32g proteine, nu stiu cat se si asimileaza...

in functie de aliment aproximativ 30% din el nu se asimileaza...asta doar am auzit...n-am verificat niciodata dar poate ne ajuta dl. doctor :)

Dr.S.Damian
01-10-2003, 22:21
Diferenta de calcul este data de acei excipienti de care iti spuneam.
Cred ca am mai spus pe aici ca asimilarea proteinelor depinde de multi factori printre care: necesitatile organismului, compozitia alimentelor, asocierea cu alte alimente, aportul la un moment dat, starea de sanatate.
Daca organismul are nevoie de cele 32 g de proteine din lapte, sigur le va asimila pe toate. Daca mai iei si cateva zeci de grame de supliment proteic, manaci o friptura si altele, atunci probabil ca va fi retinuta numai o fractiune.