PDA

View Full Version : probleme....

Adia
28-10-2004, 17:56
Buna ziua ...
Nu am stiut unde sa incadrez ceea ce vreau sa expun si sa intreb, asa ca ... postez aici...
Ma numesc Andreea, am 21 de ani si ma straduiesc al naibii de tare sa slabesc ... si nu prea imi iese ...
O sa precizez intai ce "dimensiuni" am :
Inaltime: 1,73 m; Greutate: 67 kg; Bust: 93 cm; Talie: 68 cm; Coapse ... 116 cm.
Recunosc, nu arat hidos, desi probabil asa ar parea ... Am facut sport in copilarie si am coapsele tari, foarte ridicate si tari ...dar prea mari!!!
Sa precizez ce fac in scopul de a slabi?
Pai, sa incep cu aerobic, de 3 ori pe satamana, de aproape 8 luni, cate 2 sedinte; apoi ceaiuri speciale, apoi diete, geluri speciale de masaj ... nu pot sa scad sub aceasta greutate. E adevarat, corpul se defineste, abdominalii in special, gambele s'au ridicat, mai ales ca imi place foarte mult aerobicul. Dar grasimea de pe coapse ramane tot acolo si nu stiu ce sa mai fac. Am dat vina pe anticonceptionale, iau Mercilon de 2 ani, dar medicul mi'a spus ca este aproape imposibil sa ma ingras de la ele ...
Un sfat, va rog!!

Adia
29-10-2004, 12:14
Mda... se pare ca am facut ceea ce nu prea credeam eu sa ajung a face vreodata, tinand cont ca sunt si studenta la psihologie... am facut ceea ce cred ca este un fel de marire psihologica a defectului. Sunt atat de obsedata de soldurile mele, incat, saracele le'am facut de 116 cm inconstient...
Nu e totusi dracu' atat de negru, nu sunt chiar asa de mari ... sunt de 106 cm ...probabil ca ma gandeam la cati cm mai am pana la dimensiunile ideale...
Asta...
Imi cer scuze ....

Dr.S.Damian
30-10-2004, 17:56
Draga Adia,

Ma intalnesc foarte frecvent cu cazuri similare cu al tau. Am inceput chiar sa ma gandesc sa invat psihologie, fiindca celor ca tine nu le trebuie regim de slabire sau vreun tratament madical, ci consiliere psihologica in sensul modificarii perceptiei asupra propriului corp.
Da-mi voie sa ghicesc: toti din jur iti spun ca arati foarte bine, insa tu nu poti sa ii crezi (banuiesti ca iti spun asa din politete...) si esti excesiv de preocupata de aceste coapse "ingrozitoare".
In primul rand as vrea sa te rog sa te documentezi asupra dispunerii grasimii in functie de sex. O sa ai o surpriza si o sa intelegi ca este normal ca femeile sa aiba ceva mai multa grasime pe coapse, solduri si fese. Aceasta grasime este cel mai greu de mobilizat si practic singura ta sansa sa scapi de ea ar fi sa te infometezi complet. Dar cum esti o fata destapta, nu cred ca vei recurge la asa ceva...
Din punctul meu de vedere, chiar daca nu te-am vazut, nu cred ca ai nevoie de cura de slabire. Important este sa continui cu sportul si sa mananci echilibrat. Excesele nu sunt bune. Mergi la masaj, foloseste creme de intretinere si in special, incearca sa iti schimbi autoperceptia si o sa vezi ce bine o sa te simti.

Adia
30-10-2004, 19:11
Salut,
Mda... aproape ca e asa... problema mea este ca la mine grasimea este distribuita pe ... fund (scuzati exprimarea). Adica din fatza n'am nimic cu mine, imi place cum arata, nici macar soldurile nu sunt asa late, dar cum te simti cand hainele tineresti care se fac acum (si nu sunt o persoana care tine pas cu moda, din contra - ma refer la o banala pereche de blugi) se fac pana la marimea 32, si tie iti trebuie un nenorocit de 33, si vanzatoarele se uita la tine ca la obeze. Stiu ca e o tampenie. Si la un fel de terapie am avut acces prin intermediul facultatii - un fel de psihoterapie de grup, numai ca noua, ca studenti, ne spun si ce tehnici folosesc. Ce sa spun, nu mi'a spus nimeni acolo ce nu stiam deja (iar terapeutul pot spune ca a fost excelent, minunat si inaltator in alte cazuri). Numai ca sunt capatata cu o fire de perfectionist si vreau ca totul sa fie absolut perfect. Bineinteles ca stiu si ca nu se poate si ca nu prea iese.
Oricum, saptamana aceasta sunt fericita ca am obtinut niste rezultate la capitolul slabit. Am tinut un regim de o saptamana, in care in fiecare zi a saptamanii manci un singur tip de aliment. Nu stiu cat am slabit in kg, dar blugii imi sunt mult mai lejeri decat la inceputul saptamanii. Problema e ca e un regim greu, m'a anemiat in halul in care a trebuit sa ma apuc sa iau Claciu si Magneziu si ... pentru asta nu se tine decat o data pe luna... dat, astept cu nerabdare sa treaca luna :)
Va multumesc pentru raspuns, iar in legatura cu psihologia - eu cred ca niste cunostinte cat de cat aprofundate in acest domeniu ne'ar face un mare, mare bine absolut tuturor. Asa ca, spor la lucru si la invatat daca va veti apuca intr'adevar de studiu!

Adia
30-10-2004, 19:23
O poza de anul trecut..cand eram un pic mai slabutza decat acum ...

Dr.S.Damian
31-10-2004, 16:36
Eram sigur ca problemele tale sunt mai mult imaginare...
Daca esti din Bucuresti, poate treci odata pe la cabinet sa stam de vorba si iti mai explic una-alta. S-ar putea sa iti schimbi viziunea asupra propriului corp.

Adia
01-11-2004, 06:47
Imi pare rau, sunt in Constanta, caci ca loc de nastere sunt din Calarasi. Chiar azi si maine o sa fiu ajung prin Bucuresti, dar din pacate nu am suportul financiar necesar pentru a trece pe la cabinet desi, poate ca mi'as dori mult sa discut face'to'face cu o persoana avizata in privinta aceasta.
Va multumesc oricum pentru intentie.

Dr.S.Damian
02-11-2004, 14:58
Trebuia sa treci oricum. Stateam la o discutie, nu era o consultatie propriu-zisa. Mie imi face placere cand mai vin oameni de pe forum sa ne cunostem, iar daca pot sa ii si ajut cu un sfat, sunt bucuros sa o fac. Normal ca pentru o ora de consultanta adevarata trebuie sa iau bani, ca vorba aia... trebuie sa manance si gura lu' copilasii mei, nu...? :D

Adia
02-11-2004, 19:27
Din pacate raspunsul legat de o vizita in afara unei consultatii a venit cam tarziu, iar noi (eu si sotul meu) plecam din Bucuresti maine dimineata la 5. Asta e, poate cu alta ocazie. Oricum a fost placut sa revad Bucurestiul cu toata nebunia lui, sa imi amintesc de ce o jumatate din mine il iubeste si de ce cealalta il detesta. Oricum va trebui sa ajung aici la master, caci in Constanta nu se face mare lucru pentru psihologie si chiar e pacat sa raman numai cu facultatea. Ar fi ca si cum n'as fi facut'o deloc (din punctul meu de vedere).
In orice caz, daca o sa mai tinem legatura, cu ocazie unei alte vizite in capitala promit sa fac o vizita si la cabinet. Sper ca n'am plictisit cu nostalgiile mele. Nu e asta locul de astfel de conversatii. Insa eu nu stiu sa vorbesc despre culturism :)
Salutari!:)

Dr.S.Damian
02-11-2004, 23:09
N-ai plictisit pe nimeni, stai linistita. E chiar reconfortant sa mai discutam si despre altceva decat numai despre culturism.