PDA

View Full Version : Dupa o operatie de apendicita dificila

blueone
03-09-2003, 16:06
Domnule doctor Damian, pe 28 ianuarie anul curent am suferit o operatie de apendicita deoarece acuzam ceva dureri de cateva zile ! Am inteles ca aveam un inceput de peritonita, incepuse sa se formeze lichid in abdomen, etc. Pentru cateva momente chiar m-au "pierdut" am vazut ceva frumos, ca un tunel de lumina, etc, dar asta nu-i relevant din punct de vedere medical,oricum! Asa...apoi la cateva zile mi s-a infectat taietura, am stat o zi asa deoarece asistenta nu stia ce am (oare ce puteam avea?) si nu era dl. doctor chirurg in spital deoarece era duminica...Deci, luni ...mi-a taiat atele si-a despicat si stors operatia deoarece se infectase ?!?! De ce oare ? Si asa in fiecare zi...In sfarsit , am facut si un soc retentie lichid dupa operatie, si o scadere de tensiune...adica pe la 8-9 parca... Nu aveam scaun si mi-au facut niste injectii (aceeasi asistenta de duminica ) dupa care mi-am pus trei zile gheata la fund. A, da vreau sa va intreb ceva : cand mi-au facut anestezie rahica parca-i spune, mi-a sarit un picior in sus si dra anestezista s-a cam speriat ca " de ce nu stai locului ? ?Hello ?!? Parca a fost dupa mine? Mai bine avea grija pe unde baga imensitatea aia de ac! Acum se poate sa apara probleme de la asta? Si inca ceva, cand am facut infectia, ma durea un testicul, adica cel de pe partea dreapta a operatiei ? La fel, poate sa apara o problema ulterior din aceasta cauza ?
Iar dupa o luna s-a intarit o bucata din zona operatiei si mi s-a spus ca s-a infectat o ata din interior, s-a umflat, a facut o pungulita de puroi si am fost de Pasti la spitalul local , au spart-o si curatat zona...Apoi am fost la spitalul militar si mi-au scos o ata si mi-a spus ca ar putea sa mai apara si altele...Eu banui ca nu au fost sterilizate cum trebuie...
Acum...am reinceput antrenamentele...mai usurel ce-i drept...cu centura aproape permanent...dar oare o fi bine...sau sa mai astept sau ce fel de control sa fac? Uneori simt asa o jena, o durere in zona respectiva si cred ca mi-a ramas lipita pielea de la suprafata de muschi sau ceva in interior ca nu este mobila pe carne ca restul...Se poate face ceva?

Dr.S.Damian
04-09-2003, 08:56
O adevarata aventura cu operatia asta a ta :)
Explicatii posibile pentru infectia plagii operatorii: sterilizare insuficienta sau pur si simplu ghinionul tau (stiu ca nu e o explicatie prea academica, dar cum se spune... shit happens).
Legat de anestezie nu trebuie sa iti faci probleme. A atins un fascicul nervos (asta nu insemna nimic – daca era ceva se vedea imediat).
Jena pe care o simti acum poate fi data de o aderenta locala (adica niste tesut de granulatie care strange pielea, muschiul sau o structura interna). Cu timpul se amelioreaza. Daca te deranjeaza rau se poate face o noua interventie, dar nu cred ca vrei asta. Pentru control trebuie sa mergi tot la un chirurg.