PDA

View Full Version : Memoria

DUMITRESCU MIH.
01-10-2003, 00:54
salut..
am si eu o intrebare care nu prea tine de culturism..
fiind elev cls-12-a acum ma pregatesc pt bac...insa intampin ceva dificultati...in anii trecuti am invatat..insa nu cat ar trebui un elev constiincios ,iar acum imi este greu sa pot relua toata materia din urma...
problema este ca nu sunt prost..Doamne fereste:)),toti care ma cunosc ma considera un tip destept , dar cam lenes..nu prea-s motivat,,..mintea-mi zboara mereu in alta parte..nu pra ma pot concentra suficient..stii ca se spune ca degeaba ai talent daca nu-l cultivi..
as dori niste pastile care sa ma ajute sa-mi intru-n forma, sa pot sa tin minte mai usor ce mi se preda..formule ,tot..
si as dori sa stiu ce efecte negative au
ps:stiu ca ai spus ceva pe formul vechi despre asa ceva,dar nam mai gasit postul..
salut

Dr.S.Damian
01-10-2003, 22:07
Cred ca esti constient ca nu exista pastile-minune si ca tot munca sustinuta este de baza. Deci pune burta pe carte c u s c a , nu lasa zilele sa treaca si ai toate sansele sa reusesti.
Ok, exista anumite mediamente pe care am putea sa le incadram in “sustinatoare de efort intelectual”, insa eu iti recomand sa le folosesti numai cu 1-2 luni inainte de examen, fiindca altfel te vei invata cu efectul lor si nu o sa mai simti nimic. Lecitina poti sa iei constant, timp de mai multe luni, 0,5-1 g/zi. In ultimele luni asociaza si Magneziu cu B6, iar piesa de rezistenta este produsul Memo Plus, 1 tableta/zi. Eu am mai incercat si Mentat (un produs din plante) insa mi s-a parut foarte puternic, in sensul ca imi dadea o stare de agitatie, care numai benefica pentru invatat nu era...

VIOREL67
01-10-2003, 22:34
interesanta chestia cu agitatia?pt. unii ceva mai LENESI cred ca este o varianta buna(acolo ma includ si eu);)

Dr.S.Damian
01-10-2003, 22:39
Te asigur ca e o stare neplacuta, mai ales atunci cand trebuie sa inveti.

VIOREL67
01-10-2003, 22:48
va cred!..va asigur ..dar eu nu vreau sa invat:D
eu vreau sa trag de fiare..

DUMITRESCU MIH.
01-10-2003, 22:59
Da, numai agitat nu vreau sa fiu:))
Eu sunt plin de energie..mai putin ultima perioada..o activitate foarte placuta ma cam extenuat:))))cred ca o sa incep sa mai raresc(si nu ma refer la culturism)
O sa incerc la vremea respectiva..Trebui ceva care sa ma ajute sa ma concentrez
Merci

VIOREL67
02-10-2003, 11:09
naspa ..ai dat de placerile trupesti....concentreaza-te pe invatzat frate lasa femeile ca si ele te lasa pe tine daca esti strungar in I.M.G.B.;)

Dr.S.Damian
02-10-2003, 11:11
Good point!

DUMITRESCU MIH.
09-10-2003, 23:06
da..:)
problema e...ca nu mai pot sa fiu atent la nici u fel de ora..cand ma gandesc cat am de invatat anu asta...
imi vine sa las tot sa zic..papa si gata..
da tre sa trec peste asta:)
acu..
LECITINA CHIAR ARE EFECT...AM AUZIT ATATEA..DAR NU STIU CAT SA FIE ADEVARAT CA TE AJUTA IN DEZVOLTAREA CAPACITATII MINTALE:)
???

Dr.S.Damian
09-10-2003, 23:21
Asta tine de vointa si de autocontrol. Nu rezolvi cu medicamente.
De fapt tie iti trebuie o motivatie puternica.
Gandeste-te la ce a zis Viorel... Cum te-ai simti daca toti colegii tai ar lua bacul si ar da la facultate si tu ar trebui sa te angajezi bagator de seama pe undeva?

Lecitina e o substanta importanta pentru organism, insa nu te astepta sa iei supliment de lecitina si sa inveti 10 capitole pe zi. Efectul ei nu se simte in adevartul sens al cuvantului (cum ar fi atunci cand iei efedrina si iti bate inima foarte tare...).

VIOREL67
09-10-2003, 23:31
este normal sa procedeeze asa si mai ales ca aici poate spune absolut fara sa fie inhibat..cum naibi noi baietii ,cand ajungem la varsta asta si dam de gust sa procedam la fel cum procedeeaza caninele...ciudat comportament dar real..
un mic sfat;)
programeaza orele sexuale:rolleyes: la fel cum procedeezi cu antrenamentul.....si pt. sa nu te suprantrenezi lasa de doua ori pe saptamana...(daca poti);)

Dr.S.Damian
09-10-2003, 23:39
Hai mai Viorele ca la 18 ani deja cred ca e obisnuit cu "dansul hormonilor" si cu metodele de "calmare" (indiferent cate persoane sunt de fatza :D )... Eu continui sa cred ca e o problema de lipsa de motivatie pe care o va depasi pana la urma.

_G_
10-10-2003, 00:07
mda, initial am vrut sa sar cu gura si sa zic " lasa ca nu tre sa inveti ca bacu se ia (spaga peste spaga, valabil pt orice liceu), numai daca vrei sa te duci la nu stiu ce facutltate pt ea tre sa inveti", dar sti faza de anu asta, ca numai un sfert au luat bacu'....nasol, pe de o parte mi se pare ca si meritau, deoarece unii chiar trec liceul numai din mila profesorilor......(sa nu deviez)

cel mai bine e asa: nu te apuci de MIANE de invatzat, te apuci de ACUM (fara comentarii), si NU RENUNTI pt nimik, si ai sa vezi ca da mari rezultate.