PDA

View Full Version : buna ziua

Unregistered
01-10-2003, 16:39
Este prima data cand am intrat pe un astfel de site, sincer informatiile le-am gasit intr-o revista. adevarul e ca interesul meu despre muschi a cresut in ultima vreme din mai multe motive. Totusi in primul rand vreau sa va zic ca ea am crescut la tara la bunici unde mi-am format un corp destul de sanatos, asta pana cand am apucat pe mana medicilor, care m-au pricopsit cu 4 interventii chirurgicale(apendicita, peritonita, si 2 interventii la testicolul stang) iar de acum viata mea a luat-o razna. Am 1.80, 63 kg...deci imi intelegeti necazul, nu pot efectiv sa pun nimic pe mine. chiar acum fac un "tratament" cu vitamax, dar fara absout fara nici un efect, de mancat mananc mai mult decat este necesar, (fara masa de dimineata -nu am timp de ea) si o gramada de chestii, de la carne si cartofi la ciocolata si lapte nu ma dau innapoi de la nimic, si mananc mult. ma simt slabit tot timpul, psihic am suferit o mica depresie in urma despartirii cu prietena mea (dupa 2 ani), efectiv is la pamant. m-am hotarat ca sa ma apuc si eu un pic de "sala". vreau sa ma pun un pic pe picioare, va rog dati-mi un sfat despre cum si ce sa mananc..va rog am mare nevoie de un sfat de la cineva avizat. multumesc
cbuzgar@yahoo.com

Dr.S.Damian
03-10-2003, 09:41
Cei mai multi care imi scriu, au probleme similare cu a ta, intr-o forma sau alta, insa “miezul” este acelasi, de aceea am sa-ti dau si tie primul sfat, anume de a citi articolele de pe site si raspunsurile mele anterioare (inclusiv de pe pagina veche). Chiar te rog sa devii membru si sa participi la discutii, fiindca sunt convins ca vei gasi lucuri utile.
Vreau sa fii constient de doua lucruri esentiale: nu exista metode-minune sau scurtaturi si doi, progresele nu apar peste noapte. Trebuie sa perseverezi si sa ai rabdare.
Primul pas, apuca-te de sport. Daca nu ai posibilitatea sa mergi la sala, cel putin incearca sa alergi (sau daca poti sa mergi la inot e si mai bine) si sa faci acasa exercitii de forta cu propria greutate (flotari, genuflexiuni, tractiuni, abdomene) si exercitii de mobilitate. Daca faci in fiecare zi 30-45 de minute sau la doua zile cate 1 ora, este un bun inceput.
In legatura alimentatia: este important cat mananaci, dar si mai important este CE mananci. Orienteaza-te spre alimente de calitate.
Eu zic sa ne oprim aici. Intre timp tu documenteaza-te si mai vino cu intrebari, daca este cazul.