PDA

View Full Version : antrenament in circuit

pedro
19-01-2005, 10:01
As vrea sa stiu cum pot fi intercalate antrenamentele in circuit cu greutati si cele clasice de culturism pentru a nu afecta masa musculara si pentru a reduce a stratul adipos dat fiind faptul ca prima versiune de antrenament arde mai multe calorii.

Dr.S.Damian
19-01-2005, 11:10
Daca vrei sa slabesti, prioritatea este antrenamentul aerob.
Pentru mentinerea masei musculare, conform studiilor este suficient si un singur antrenament cu greutati pe saptamana. Deci ai putea sa procedezi asa: un antrenament de forta, 2-3 aerobice pe saptamana.
Daca vrei sa lucrezi in aceeasi sedinta si cu greutati si aerobice, incepe cu antrenamentul de forta.

Paco
19-01-2005, 11:13
spuneati in alt mesaj unei fete sa inceapa cu aerobicul si apoi cu forta, daca vrea sa slabeasca. care este varianta corecta?

Dr.S.Damian
19-01-2005, 11:45
Din punct de vedere fiziologic, varianta in care se incepe cu antrenamentul de forta este mai corecta.
Insa eu am facut acea recomandare pe considerente practice.
Din observatiile mele, multe dintre fetele care ajung la sala au o conditie fizica precara. Tinand cont ca un antrenament dureaza in medie o ora, daca incep cu exercitiile de forta vor consuma mare parte din timp si din resursele energetice ale corpului. Pe de o parte asta ar fi bine, fiindca s-ar trece direct la "arderea" grasimilor odata cu inceperea efortului aerob, DAR multe dintre ele vor fi deja prea obosite pentru a putea sa sustina antrenamentul la intensitatea optima.
Deci, pe criterii strict practice am facut recomandarea sa se inceapa cu aerobicul, fiindca se stie ca acesta este mai eficient cand vine vorba de slabire, comparativ cu antrenamentul de forta.