PDA

View Full Version : mierea exagerat luata duce la diabet?

deldones_jan
03-10-2003, 18:13
buna ziua domnule doctor
dupa parerea mea mierea este un aliment considerat f esential... ea este situata pe locul 2 dupa zahar raport cantitate glucide/100g, si anume 84.5 fata de 99g al zaharului.. daca iau aproximativ 120g miere pe zi, adica 7-8 lingurite poate duce si la diabet zaharat? ..dar daca este combinata si cu dextroza, bineinteles nu in cantitati exagerate dar oricum destule?!! care este maxima cantitate de carbohidrati admisa pt un ectomorf de 50kg. cum se calculeaza..va multumesc

Dr.S.Damian
04-10-2003, 22:37
7-8 lingurite de miere in mod sigur cantaresc mai putin de 120 g. Nu are sens sa combini cu dextroza, fiinda deja mierea contine o mare cantitate de dextroza (=glucoza). Totalul carbohidratilor recomandati pentru o zi este 4-6 g/kgcorp si chiar mai mult pentru un ectomorf care face efort. Este bine sa combini surse de carbo simplii cum este mierea, cu cei complecsi (legume, cereale). Feci tu ar fi bine sa ai cam 350-400 g carbohidrati pe zi (dar nu numai din miere :) )

Diabetul are cauze mai complexe decat simplul exces de dulciuri.

july
24-10-2007, 11:14
buna ziua domnule doctor..am o problema..am 20 de ani si de cativa ani sufer de amenoree completa( doar daca iau pastile,anticonceptionale am menstruatie).Am tot tinute diete nesanatoase,prea restrictive si cred k mi-am dereglat metabolismul(am citit k si asta poate fi o cauza a amenoreei);observ k-mi apare menstruatia doar dak incep sa mananc foarte mult.Acum nu mai tin diete,mananc sanatos si zic eu suficient;nu mai vreau sa iau anticonceptionale pt k-mi dau dureri de cap(sufar de migrena clasica).Ce pot face?Sunt bune ceaiurile sau preparatele din plante pt amenoree?Ce-mi recomandati?Va multumesc.