PDA

View Full Version : Genuflexiunile

victor
03-09-2003, 17:29
Am citit mai demult un articol pe site despre cum sa cresti in masa musculara la partea inferioara (coapse, gambe). Zicea ca pentru o crestere eficace a masei musculare, trebuie facute genuflexiuni cu greutate maxima, vreo 3`4 singur si restul cu ajutor. Eu am auzit diferite pareri cum ca "nu trebuie sa te fortezi asa mult" si sa faci cu greutati cat sa reusesti singur 6`7 repetari. Eu unul am avut rezultate gu greutati mari si mai putine repetari( ma refer la genu.), bine inteles , in timp. Pana la urma cum este mai bine, fortare maxima sau rabdare :). Cu siguranta conteaza si modul in care sunt facute, cat de corect, dar asta as fi vrut sa stiu.

Dr.S.Damian
04-09-2003, 08:59
Pentru incepatori si cei care nu au prea multi ani de antrenament la activ, este de preferat sa se lucreze liber, fara prea mult ajutor din partea partenerului (ajutorul sa constea in echilibrare si prevenirea accidentarii la momentul epuizarii). Avansatii pot introduce repetarile fortate (cu ajutorul partenerului).

victor
05-09-2003, 20:02
Aveam savat articolul, desi cred ca mai este inca pe site, ca sa se stie exact despre ce vorbeam :
" Genuflexiuni
Este exercitiul considerat ca cel mai bun constructor de masa musculara si uni il executa cu greutati covirsitoare intr-o maniera personala: (atentie!) 12 seturi a cite 2-3 repetari maxime. Pauza intre doua seturi consecutive este atit de mare incit ii permite partenerului sa-si execute si el cele 2-3 repetari, dupa care urmez eu cu alte 2-3. Bineinteles ca greutatea este maxima si mai mult de 2-3 repetari corecte le mai pot efectua numai cu ajutorul partenerului. "
buna ziua

Dr.S.Damian
05-09-2003, 20:27
Daca nu ma insel, articolul despre care vorbesti tu este o traducere dupa un articol scris de un culturist profesionist american, deci el vorbeste despre experienta lui de culturist de performanta...
Cei mai multi dintre noi suntem niste mici copii fata de asemenea culturisti, "incepatori" chiar si dupa ani de sala, deci este bine sa ne limitam la metodele clasice.
Evident, asta se aplica de la caz la caz, in functie de dezvoltare, experienta, scopuri etc.