View Full Version : ...innebunesc!!!
andrei18
04-10-2003, 14:48
Buna ziua....(sau seara)
Am o problema la care nu gasesc raspuns nicaieri,din tot ce am citit...Ma antrenez de aproape 2 ani si sunt ectomorf(cu mentiunea ca am fost EXTREM de slab)Chiar daca reusesc sa cresc in masa musculara,nu sunt destul de "mare".Ma refer la faptul ca,in special cutia toracica nu se dezvolta in marime,ci imi cresc doar pieptul si spatele.Cu alte cuvinte dezbracat arat bine,dar imbracat arat slabut,iar eu vreau sa-mi maresc cumva dimensiunile ei.Ce trebuie sa fac pentru asta?
In privinta alimentatiei:daca iau suplimente nu mai pot manca destul,iar daca mananc bine,nu mai am loc pt. suplimente.Ce sa fac?
Exista in culturism nume mari si din randul ectomorfilor?Daca da,imi puteti da va rog niste exemple?
va multumesc.
Dr.S.Damian
06-10-2003, 10:40
Exemplul clasic de culturist ectomorf este Frank Zane, care nu are masivitatea lui Coleman, Yates sau Ruhl, insa este frumos proportionat, definit si estetic.
Problema ta este a majoritatii ectomorfilor.
Ca sa te pot ajuta, trebuie sa imi oferi mai multe informatii, anume ce si cat mananci, cum te antrenezi, cu ce greutati, ce dimensiuni ai, cum ai evoluat.
da si eu am (am avut) aceeasi problema, practic cutia toracica mi s-a dublat (fatza de cand am tras prima data), dar ca dimensiuni nu stiu exact (am cam 98 perimetru toracic, masurat sub pectorali, si cam 50 latime din umar in umar), dar cred ca nu mai am cum sa scresc pt ca nu prea mai are ce sa creasca, oasele in nici un caz (desi am 19 ani); la ce m-am gandit e sa imi dezvolt muchii spatelui mai bine sa arat mai lat, si tot la fel sa imi dezvolt f bine umerii (grupa aproape deficitara la mine), pt ca, desi nu credeam,umerii dau senzatia de masiv.
si eu am "problema" cu mancarea: daca mananc mult nu mai e loc de suplimente (adica sunt plin, chiar nu mai pot), si daca iau suplimente nu mai mi-e foame (d'aia planuiesc sa incep sa beau 2l lapte zilnic, sa fie mai mult "aliment")
am 1 intrebare: daca tot trag, si bag suplimete&alimentatie optim, si mushii aia tot cresc, cresc acolo, nu se mai ingroasa si oasele? pt ca am la incheietura de la mana 16,5cm, am oasele super subtiri, si m-am agndit ca daca sar de la 65kg (la 1,74) cat am acu', pana pe la 80kg nu se mai "dezvolta" si oasele?
(cu riscul de a ma repeta: arat f bine cand sunt dezbracat, de parca as fi facut fitness de-o viata, dar cand sunt imbracat nu ma deosebesc de ceilalti, nu ca as vrea sa sar in oki, dar vreau sa fiu putin masiv, sa se vada nitzel c-am tras shi io....)
andrei18
07-10-2003, 17:42
Cand am inceput culturismul aveam(incredibil!)38kg.Am crescut intre timp(aproape 2 ani)cam 20kg.Ma antrenez cu greutati mari,cu forta stau chiar foarte bine,dar stau prost cu masa...Cat despre nutritie,am destula proteina in alimentatie,dar nu mai "incap"destui carbohidrati.Momentan am 34cm la brat(la inceput aveam in jur de 27,5) ,dar numai 93cm in cutia toracica.Inca ceva..stau destul de slabut si la picioare...Ce ma sfatuiti sa fac?
Dr.S.Damian
07-10-2003, 23:15
Oasele nu mai cresc dupa o anumita varsta (fiecare os are o perioada specifica pana la care se dezvolta). La 19 ani nu iti mai face sperante prea mari. Daca o sa le acoperi bine cu muschi, nu mai conteaza grosimea lor.
Asta e caracteristica ectomorfilor: sunt definiti, insa nu sunt masivi (deci imbracat arata “normal” sau chiar slab); spre deosebire, endomorfii arata masivi imbracati, insa dezbracati par “plinuti” fiind acoperiti cu un strat adipos care ascunde reliefurile musculare. Cei mai fericiti sunt mezomorfii.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.