PDA

View Full Version : carbohidratii

andrei18
04-10-2003, 15:57
Spuneti-mi va rog..

Carboplus si Energocarb sunt "sinonime"?Daca nu,care e diferenta dintre ele si care dintre ele e mai indicata ectomorfilor?

va multumesc.

Dr.S.Damian
04-10-2003, 22:18
Nu cunosc exact-exact compozitia lor, dar ca principiu as spune ca sunt similare.

_G_
04-10-2003, 23:23
energocarb=carbo simpli+complecsi (nu stiu daca 50-50), destul de nasol luat in cantitati f mari

dar carbo plus=numai carbo complecsi, asta e chiar f bun, e f calitativ, si la gust e super bun in combinatie cu orice (lapte sau lapte+prot), dar e scump 100.000 lei / kg (asta daca iei multi carbo pe zi numai din suplimnete)

Calibra
13-10-2003, 10:48
Pai mai G ,cum sa aibe Carbo Plus numai carbohidrati complecsi, cand ia uite ce zice producatorul :

"Este un produs ce contine carbohidrati de cea mai inalta calitate, care sunt asimilati mai rapid decit oricare alt produs similar. A fost creat pentru atletii din sporturile de forta si rezistenta pentru a le alimenta corpul cu carbohidrati cu indice glicemic mediu si mare necesari pentru performante optime. Carbohidratii reprezinta principala sursa de energie a corpului, impiedicind arderea proteinelor si in felul acesta prevenind catabolismul muscular. Utilizind Carbo Plus dupa antrenament veti produce o reincarcare cu glicogen in muschi si ficat, ceea ce va determina cresterea performantei, o refacere mai rapida si rezistenta sporita la efort."

Eu din cate stiu carbohidratii cu indice glicemic mediu si mare inseamna carbohidrati simplii sau rapizi, cu mare pericol in depunerea grasimilor.
Domnule doctor contraziceti-ma daca gresesc.

Dr.S.Damian
14-10-2003, 11:33
Probabil ca are in compozitie un amestec de carbohidrati simplii si complecsi.
Oricum, ca sa nu va mai speriati atat de acesti carbohidrati simplii, trebuie sa stiti ca orice carbohidrat complex este de fapt un polimer de carbo simplii sau un amestec de mai multi carbo simplii diferiti, si sunt desfacuti enzimatic la nivelul intestinului fiind absorbiti doar ca si carbo simplii. Deci si cu carbo complecsi te poti ingrasa foarte bine daca organismul nu are nevoie de ei si ii metabolizeaza in lipide pentru a-i depozita in stratul adipos.

_G_
15-10-2003, 00:01
deci pe cutie scrie "carbohidrati complecsi", inseamna ca sunt complecsi toti, plus ca nu are "zaharuri, fructoze, lactoze" (tu ai zis asta). ia-ti o cutie ca nu e mare lucru si citeste ce scrie pe ea
cand au zis ca se absorb mai repede, poare se refereau la fatul ca se abosrb mai repde in comparatie cu o portie de paste fainoase, sau cartfoi sau etc.