View Full Version : Corpu asta uman
Buna ziua ,fiind si eu stud la medicina ,tot mi-am pus intrebarea,care se dovedea una retorica:),fac sala de -o vreme..si incerc sa ma conving(sper sa reusiti d-voastra,sa ma convingeti))ca sexul nu slabeste nici in masa musc.nici in forta...(stiind ca prin sperma se elimina cant de vit,si alte substraturi necesare)..deci m-ar bucura sa aud un raspuns de la d-voastra d-le doctor....
Va multumesc anticipat
Dr.S.Damian
01-03-2005, 12:13
Draga coleg,
Din cate am citit/experimentat eu, am tras urmatoarele concluzii: activitatea sexuala moderata (asta insemnand, atat cat iti este bine si nu te simti epuizat fizic) are efect pozitiv (reglator) asupra functiilor organismului. Din punct de vedere al consumului energetic - da, exista un oarecare consum, fiindca este o activitate fizica (depinde totusi cat de mult te implici... ca poti sa stai pe spate si "las-o doar pe ea"... sau cum zicea cantecul ala...).
Din punct de vedere al eliminarii "vitaminelor" - cred ca asta e doar o "legenda urbana" - ce vitamine si in ce cantitati poti elimina in cativa ml de sperma...? Sa fim seriosi!
O discutie mai aparte s-ar putea crea in jurul pierderii de energie subtila (Qi). Multe din practicile orientale presupun abstineta sexuala sau orgasmul fara ejaculare. In teoria medicinii orientale traditionale se spune ca o parte din energia ancestrala ("esenta") se pierde prin sperma, iar la femei prin sangele menstrual. Nu am argumente pentru aceasta afirmatie, spun doar ce am citit. Totusi, cred ca fiecare barbat a experimentat o stare de "sfarseala" dupa un act sexual care a fost foarte multumitor, nu neaparat si de durata. E o observatie empirica, dar poate sa te duca cu gandul la explicatiile orientalilor. Stiinta moderna a aratat ca dupa actul sexual se descarca in creier o multime de neuromediatori, care ar putea sa explice starea aceasta.
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.