PDA

View Full Version : Miscarea impusa

daniel david
09-03-2005, 09:48
Ma nelamureste un lucru: peste tot pe unde am citit toti spun un singur lucru si anume ca sa impingi usor si la revenire si mai usor. Adica 2 secunde la impins si 4 secunde la revenire. Nu am vazut nicaieri pe nici un film cu antrenamente vreun culturist sa impinga in felul acesta. Am vazut doar la Lee Priest ceva asemanator si asta pe finalul miscarii cand mai avea cateva repetari de facut. In rest am vazut miscari destul de explozive(aveau control totusi asupra miscarii , nu erau izbite sau zvacnite aparatele respectiv ganterele).

Dr.S.Damian
10-03-2005, 22:03
Tine cont ca marii campioni lucreaza cu greutati enorme si este imposibil sa manevrezi asemenea greutati lent.
Filmele cu antrenamentele campionilor sunt interesante, dar trebuie avut tot timpul in minte ca acestia sunt cativa pe toata planeta, si ca nu trebuie sa ne comparam nici o secunda cu ei.
E ca si cum ai vrea sa inveti sa sofezi de la Schummacher. Principiile sunt aceleasi, dar tu abia inveti parcarea laterala iar ia curbe cu 300 la ora (...cred... nu ma pricep la F1).

lostpuppy
13-03-2005, 18:47
din cate stiam eu partea negativa executata lent iar cea pozitiva repede ! pozitiva = cand incordezi muschiul (flexia bicepsului, extensia tricepsului), negativa = cand se revine la pozitia initiala (lasi bratul jos pt o alta repetare la biceps) etc.

si respiratia: tragi aer in piept (inspiri) cand executi partea negativa (lasi gantera jos) si il dai afara (expiri) cand executi partea pozitiva (o ridici si antrenezi bicepsul)...

xD

Daniel David
26-03-2005, 11:51
Faza asta cu partea pozitiva executata exploziv si partea negativa executata lent nu prea am vazut sa o faca cineva. Cei mai multi nu prea pun accent pe partea negativa. Oricum este o forma de a executa miscarea, insa in culturism nu prea sunt miscari explozive. Cum mentii tu tensiunea continua daca impingi exploziv. Nu zic, poti creste in felul acesta , partea negativa a miscarii stimuleaza fibrele nervoase mai bine decat partea pozitiva . Mai sus am spus destul de exploziv daca observi.Ce am observat la ei era ca tineau tensiunea continua si puneau accent pe partea de final a miscarii totusi. Nu izbeau greutatile si mentineau ritmul pe tot parcursul setului. Insa parte negativa nu prea am vazut sa faca.

Daniel David
26-03-2005, 12:19
Tot legat de asta. Se spune foarte usor de mai toti ca cea mai buna stimulare a musculaturii o obtii in zona 8 - 12 repetari. Insa nimeni nu spune cam cat ar trebui sa iti ia un se din acesta. Cum a explicat mai sus cineva " parte pozitiva exploziv, parte negativa lent". Este un mod de a executa repetarile. Cam cat ar trebui sa ia pe repetare , cam cat ar trebui sa ia pe set nu spune nimeni. Daca faci parte pozitiva 2 secunde , parte negativa 4 secunde, asta inseamna 6 secunde pe repetare, ceea ce duce la 60 de secunde pe set. Ma intreb oare cati fac 1 minut pe set ?? Si pe casetele video campionii explicau ca trebuie sa faci 8 - 12 repetari insa unii terminau in 20 de secunde , altii in 30 de secunde altii chiar in 40 de secunde. Oare muschiul sta si numara repetarile ?? Un set facut in 40 de secunde este mult mai solicitant decat unu facut in 20 de secunde. Cu aceeasi greutate , daca pui accent pe miscari negative si statice se poate duce cu aceeasi greutate la un timp mai mult per total sub presiune.

marius.c
11-09-2005, 10:42
pai in cartzile vechi asta era un principiu..principiul antigravitational..daca domnul doctor a dat principiile in engleza normal ca nu toti le stiu:)))
actual nu stiu daca mai e valabil...ca sa nu te incurci in flexii extensii ..care e partea negativa sau partea pozitiva....trebuie sa te gandesti la gravitatie...
miscarea facuta opunand rezistenta gravitatiei e de doua ori mai lenta

Daniel David
12-09-2005, 16:44
Cred ca toata lumea stie care e miscarea pozitiva si cea negativa. Nu e ceva atat de complicat!!