PDA

View Full Version : biceps femural rupt

Unregistered
11-03-2005, 15:12
Stimate Domnule Doctor,

Numele meu este Marcu Lavinius si am o intrebare pentru dumneavoastra: Acum 4 ani de zile faceam aleargari (ma pregateam pentru proba de sport a examenului de bac), si dupa ce am alergat cam 4 ture de stadion, m-am hotarat sa fac si o saritura in lungime la groapa cu nisip. In momentul cand am facut ultimul pas ca sa fac saritura, am simtit o puternica arsura in bicepsul femural al piciorului drept si bineinteles mi-am rupt muschiul. Am facut rapid recuperari (la un medic sportiv, folosind curenti electrici) si intr-o luna de zile am putut alerga la Bac. In acest timp de recuperare piciorul meu drept a fost foarte foarte umflat (cred ca de doua ori mai mare decat celalalt, nu am putut merge deloc pe el, era si foarte vanat).

De curand am reinceput antrenamentele la sala de culturism. In momentul in care fac flexii pentru bicepsul femural, piciorul drept nu are aproape deloc forta... in conditiile in care la mine dreptul inainte era mult mai puternic decat stangul. Este clar ca am ramas cu fibre musculare rupte. Intrebarea mea este cum pot rezolva aceasta problema? Cum se pot suda aceste fibre? Este nevoie de operatie?

Va multumesc pentru atentie.

Cu stima,
Marcu Lavinius

Dr.S.Damian
12-03-2005, 12:27
Nu este vorba de fibre rupte, ci mai curand de o cicatrice intramusculara (o fibrozare) si de o hipotrofie.
Ca sa iti recapeti forta si mobilitatea trebuie sa te adresezi unui kinetoterapeut care sa te invete cum sa te antrenezi.
De asemenea, exercitiile de stretching iti sunt de folos.
Nu cred ca ai avut o ruptura, ci mai curand o fisura sau poate doar o intindere, altfel nu te-ai fi recuperat asa repede (chiar incomplet).