PDA

View Full Version : priza

Paul
08-10-2003, 10:39
Salut !
Am o intrebare mai de detaliu daca pot spune asa:

am gasit pe un site (www.bodybuilding.com) urmatoarea poza care rata cum sa NU prinzi bara cand faci piept, ori eu folosesc tocmai o astfel de priza la sfatul celor de la sala care spun ca astfel izolez mai bine pectoralul.

Cum e corect ?

Dr.S.Damian
08-10-2003, 23:30
Copiaza articolul aici sau da-mi linkul si mai vorbim dupa.

Paul
09-10-2003, 08:21
ok.

Linkul e
acesta (http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?MainMuscle=Chest)

Dr.S.Damian
09-10-2003, 22:27
Speram sa ma lamureasca articolul, adica sa dea o motivatie de ce considera ei ca ar fi gresit. Probabil ca este vorba de siguranta pe care o da o priza cu degetul mare in opozitie (deci cuprinzand bara). Multi dintre cei pe care ii cunosc (inclusiv eu) prefera aceasta pozitie a mainii. Chiar mi se pare incomod altfel.

Voi cum luati priza la impins?

VIOREL67
09-10-2003, 23:20
Am vazut si la antrenamentul lui Dorian ca priza este exact fa in poza..dar nu cred ca de la un deget mi se dezvolta pectoralul insuficient...ce are degetul cu exercitiul chiar nu vad legatura..mai ales cand tot se face atat tantam pe modul cum simti muschiul..oricum eu lucrez cu degetul dupa bara..imi creeaza un sentiment de siguranta

Dr.S.Damian
09-10-2003, 23:25
Mai interesanta mi se pare o alta priza pe care am vazut-o intr-o poza cu un powerlifter: cu palmele indreptate spre cap si cu degetul mare de acceasi parte cu restul degetelor!!
Asa ceva chiar ca nu e de incercat... cel putin fara un partener puternic langa tine.

_G_
09-10-2003, 23:27
tot la fel ca in poza
daca nu o tin mainile asa, mi se pare chiar incomod, poate si mai greu

m.mihai
10-10-2003, 22:19
pe la inceput si eu faceam cu degetul de partea ce3alalta
dar acum nu mai pot asa
mi l-am trecut de cealalta parte...:)
dar dupa cum zicea viorel dezvaltarea pectoralului nu sta dintr-un deget...
alt undeva ii buba,un cumul de factori...

Calibra
13-10-2003, 11:08
Eu din cate stiu , priza asta se foloseste, ca vezi Doamne ar latii palmele, si foarte multi sunt interesati sa aibe o caraba cat mai mare. Probabil ca vor sa picteze sau sa studieze pianul :D , deh artele frumoase.

JohnnyBravo
13-10-2003, 15:47
eu folosesc priza asta doar la triceps, la extensii din culcat si la helcometru.

o sa incerc o priza in supinatie la impins culcat..imping acum in birou si vad ca parca intra mai bine pieptul si umarul pare a fi mai putin solicitat ca la priza in pronatie....O sa incerc la smith ca sa minimizez riscurile :)