PDA

View Full Version : suplimente expirate

deldones_jan
09-10-2003, 15:19
domnule doctor, ce efecte negative are un supliment nutritiv. expirat? adica se poate fi comparat cu iaurtul care..dupa per de expirare se poate totusi manca devenind mai spre smantana...daca intelegeti aluzia..cum se manifesta aceasta per. de expirare? pur si simplu ca un produs ce nu isi mai are toate calitatile la fel?.unele calitati...sau d.p.d.v al prafului initial ca nu s-ar mai dilua cu lichidele..etc. ce poate fi rau in luarea unui sup. nutritiv expirat..ex. eu am niste Creatine Blast expirate..asta inseamna ca dak le mai iau o sa am efecte negative..sau pur si simplu nu mai si-ar face efectul..sau cum anume se manifesta..

Dr.S.Damian
10-10-2003, 23:44
Sincer sa fiu, nu am vazut niciodata un supliment expirat, insa modificarile sunt la nivelul proprietatilor organoleptice, adica gust, miros, consitenta, care se datoreaza modificarilor fizico-chimice ale substantelor continute.
In principal, efectele negative se manifesta la nivel digestiv prin varsatura, dureri abdominale, greata, diaree. Este de preferat sa nu folosesti nici un produs peste termenul de valabilitate.