PDA

View Full Version : dieta pt. endomorfi

didi
09-10-2003, 14:35
Fac sport de 5 ani ,sunt instructor de aerobic de un an dar am probleme cu greutatea mai bine spus cu stratul adipos.Am 21 de ani ,1,66cm 54 kg am depuneri serioase de grasime in special in zona aductorilor si in zona exterioara.Am o costructie tipic feminina(ingusta in talie si lata in solduri)Mi-am dezvoltat putin umerii cat sa par mai proportionata dar nu stiu ce sa fac cu picioarele.Am renuntat sa mai lucrez picioarele(cu greutati pt ca se mareau),fac multe alergari,1h,aerobic lucrand diferite exercitii pt picioare.Antrenamentul meu personal dureaza cca 2h pe langa acest antrenament mai fac si aerobic cu fetele 1h.Incerc pe cat posibil sa evit consumarea alimentelor cu un continut ridicat de grasimi.As dori sa stiu daca sunt recomandate pastilele pt slabit si daca da care sunt cele mai bune?(de ex am folosit fat burners si nu am obtinut nici un rezultat)Acum cateva luni am tinut o cura de slabire drastica slabind in 3 saptamani 12 kg.In prezent greutatea mea oscileaza intre 54-56kg dar tot nu am scapat de grasimi.Am abdomenul plat dar nu se observa"pachetelele" cu toate ca lucrez f mult abdominalii si la fiecare antrenament chiar si cu greutate.De fiecare data cand mananc mi se baloneaza tare stomacul.
A-ti putea sa ma ajutati cu o dieta?Va multumesc anticipat!

Dr.S.Damian
11-10-2003, 21:00
Am sa mai spun si pentru tine odata, fiindca esti nou venit: suplimentele nu trebuie privite ca niste medicamente care se iau dupa o anume prescriptie, ci trebuie raportate si integrate in regimul alimentar. Spuneam mai de mult: una e daca mananci 2 mere si o pruna toata ziua si altceva daca mananci 2 fripturi, 1 litru de lapte, 5 oua, paine, fructe, legume etc. Suplimentele trebuie sa completeze acel aport necesar de nutrienti care asigura dezvoltarea musculara.
Deci: trebuie sa te gandesti ce mananci in fiecare dintre zile si sa iei suplimentele in functie de asta. Daca nu vrei sa iti bati capul perea mult, atunci ia cam aceleasi doze zilnic, eventual ceva mai multi carbohidrati (deci in cazul tau MRP) in ziua de antrenament.