PDA

View Full Version : Baschet

DUMITRESCU MIH.
09-10-2003, 23:24
salut..
am si eu o curiozitate..
am auzit pareri impartite asupra baschetului..
multi spun ca te ajuta sa te inalti..altii din contra spun ca-ti opresc cresterea datorita sariturilor ce-s efectuate..si solicitarii ligamenteleor in miscari de tasare...
care-i adevaru..?
eu oricum joc de mult timp..si nam sa ma opresc acum..si oricum mi-am cam incheiat cresterea in inaltime la 18 ani nu?dk mai cresc max max 1-2 cm pana la 21?

Dr.S.Damian
12-10-2003, 23:13
Eu cred ca problema trebuie privita asa: cei care fac baschet de performanta ajung acolo fiindca au un potential ridicat de a creste mult in inaltime, nu invers, oricine se apuca de baschet va creste in inaltime mai mult decat este “programat”. Intelegi?
In privinta celeilalte probleme: intr-adevar socurile repetate asupra structurilor articulare pot duce la probleme locale, laxitati ligamentare (dupa traumatisme) sau chiar necroze (parcelare) de cartilaj articular. Dar nu este o regula, iar la amatori este putin probabil sa se intample asa ceva (in lipsa unor accidentari).

_G_
12-10-2003, 23:34
nu stiu ce sa zic, totusi toti cei care joaca bashet sunt inalti si destul de muculosi

eu chiar cred ca baschetul te poate ajuta sa cresti, DAR numai daca incepi pe undeva sub 14 ani (chiar 12), si sa joci zilnic minim 1h...
dupa 18 ani nu prea mai cresti, numai daca ai avut probleme medicale(grave) sau de alimentatie (scriu asta pt ca si eu tot visam sa mai cresc dupa 17-18 ani, tot cu ceva baschet si sala, dar din pacate nu e posibl nici acei 1-2 cm, dar totusi incearca....)

tot la fel era daca te apucai de inot (daca ma gandesc bine cred ca aproape orice sport)