View Full Version : Fericire...?
Dr.S.Damian
10-10-2003, 10:12
Un studiu (http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/3157570.stm) publicat pe BBC news arata ca cea mai fericita natie este cea din Nigeria, in timp ce Romania se afla pe ultimul loc la acest capitol... Mi se pare corect sa fim cei mai nefericiti oameni de pe planeta, atat timp cat suntem pe ultimul loc la toate.
Foarte intesante mi se par "caile" propuse pentru a fi fericit:
PATH TO HAPPINESS
Genetic propensity to happiness
Marriage
Make friends and value them
Desire less
Do someone a good turn
Have faith (religious or not)
Stop comparing your looks with others !!
Earn more money
Grow old gracefully
Don't worry if you're not a genius
Voi cum va simtiti? Pe o scara de la 0 la 100, unde va situati? De ce?
Dr.S.Damian
10-10-2003, 10:13
Era sa uit una din concluziile lor:
The survey confirms money does not buy happiness f l o a r
JohnnyBravo
10-10-2003, 11:46
in momentul de fata ma simt 75% fericit:
as fi 100% fericit daca as avea:
-viitorul asigurat din punct de vedere financiar (deci viata linistita fara sa mai lucrez) asta implica timp liber pentru practicarea hobbiurilor
-85kg definit, 45la brat, 125torace si fara sa slabesc daca nu mai fac sport (m-am cam saturat) eventual doar asa de 2 ori maxim pe saptamana
-nevasta ideala
-sanatate perfecta pt mine, ea si toata familia mea si ei
-sa fiu in paza lui Dumnezeu
-de mic imi doresc sa salvez viata unui om :)
hmmm am omis ceva? :)
In momentul de fata ma simt 20% fericit, dar daca totul merge la anul pe vremea asta poate depasesc 30%! :D
Ca sa fiu 100% fericit:
- sa am o profesie care sa-mi ofere satisfactie profesionala si materiala;
- Angelina Jolie;
- sanatate pentru toate familia mea si eu;
- 100kg+, 8% body fat.
mda foarte intteresant eu sa zic 90% sunt fericita deocamdata am tot ce mi-am dorit 10%mai ramine sa slabesc ;) sa am cassa visurilor mele si sa imi contiunui cariera.
VIOREL67
10-10-2003, 19:25
fericit?brrrrrrrrrrrr........ce este aia?
eu sunt bine si sunt multumit de viata mea de ce am realiza,de sufletul meu ca este curat(nufarul..este murdar pe langa sufletelul meu):D
sa nu o cautam..fericirea ,ca ea este langa noi ,doar trebuie sa o simtim
chiar azi un post radio specifica problema asta de implinire si exemplu crud tot de la galbejiti vine"nu alerga toata viata dupa visuri,ca uiti de realitate(in genul asta era..nu sunt sigur)
suntem aici ..respiram..dar uitam sa ne bucuram cand soarele rasare(dorm bine la ora aia):cool:
VIOREL67
10-10-2003, 20:40
gluma .gluma !
va recomand calduros o carte care pt. mine a insemnat destul de mult.
"Cum sa alegem fericirea"de Dr.William Glasser sau "Teoria alegerii" de acelasi autor..
in aceste carti iti explica pas cu pas cum sa ajungi sa te controlezi si mai ales sa iti alegi modul de viata interior.
avem dreptul sa alegem ce-a ce este bun sau nu pt. noi.cu dreptul asta ne-am nascut
JohnnyBravo
13-10-2003, 10:59
sa inteleg ca tu esti 100% fericit ?:)
VIOREL67
13-10-2003, 19:10
daca spun da ,ma injuri sau ma alergi..sunt multumit si sper sa nu confund asta cu fericirea.
problema este ca nu o caut JB ,doresc sa simt.
Ei acum sunt si mai fericita ca mi-am luat masina mult visatam o t o r deci se paote sa fii fericit :rolleyes:
VIOREL67
21-10-2003, 18:56
hai descarca sa vedem si noi ..marca si anul?
si eu am visul sa imi iau un ML ca oricum HAMMER ul n8u este la nivelul meu ...poate un lastun
Curios mh? Ei poate nu este pe gustul tau dr oricum al meu este : Volvo 2000 rosu ,sport este s70 Hammer da imi place si mie dar nu imi sta bine mi trebuie sa pun niste muski:p am vrut sa iau un Mustang Cobra decapotabil dar avea prea multe mile dar era suuper si nu prea mergea cu copii asa ca o sa il visez
:) Asa ca sunt mai "fericita"pentru o luna ca dupa aceea ma obisnuiesc...:p
VIOREL67
21-10-2003, 21:07
Simo sincer sa fiu de la fericire trecem la masini..lol
ce lucruri marunte ne pot face fericiti si noi nu sti:mad:
Oricum VOLVO este Volvo si in pielea goala..mai ales acolo unde masiniile europene sunt destul de piperate si chiar moft considerat.Eu regret ca acum 3 ani nu mi-am adus, visul meu in materie auto dar era sarit peste posibilitati, si singura varianta care era ..imi era frica sa nu imi confiste containerul la NJ sau mai rau aici la Constanta.
Sport pe primul loc este Toyota Supra Targa(94 an de fab.)care era la vanzare la 24 000us ,folosita.
oricum eu am ramas cu batrana Celica care in fond am adus-o pt. a mea sotie..
lasa ca imi iau si masina bengoasa ca sunt baiat de baiat:))
pana una alta sunt fericit ca mi-am achitat nota la Rotelecom..cu netul..lol
sanatate sa fie!
Yap asta este tare bine ca ai reusit sa il platesti hi hi vezi si asta este fericire nu?Tu unde ai fost plecat si de ce nu ai ramas acolo?
Eu cred ca lucrurile acestea te fac fericit pe moment si dupa aceea te obisnuiesti cu ele si ce faci skimbi masina sau casa??hihi eu cred ca si persoana de langa tine contribuie la fericirea ta nu?La mine stiu ca in mare parte stii..fericirea mea este si fericirea ta;)
VIOREL67
22-10-2003, 20:53
in marele mar..NY
de ce nu am ramas?scuze dar de fel sunt mai plimbaret si am batut asia ,europa si america dar niciodata nu mi-am pus mintea la asta decat cand am fost plecat in 89 in IRAK cu serviciul dar ce sa ii fac ca a venit revolutia si am fugit acasica.
am tot ce imi trebuie si aici ma refer sufleteste .am o sotie frumoasa si intelegatoare,un copil zburdalnic ,case,masina si blablabla..chiar ma gandeam mai da vreme care este sau ce inseamna fericirea..cred ca o succesiune de bucurii(cred)problema este sa imparti clipele cu cel drag si sa simti din plin totul.
daca imparti bucuria cu toti ,este naspa ca deja ganduriile negative a unora iti deranjeaza entuziasmul ..copilaresc.
sa nu uitam ca tot copii suntem si cand simtim ceva sa aratam acel simtamant atunci si sa nu motivam n balarii ..deoarece tare trecatori suntem..ce are un inceput ,are din pacate si un sfarsit.
ps.nu imi place nivelul si gandirea americana cu totul ca acolo am castigat enorm si recunosc...dheeee...baiat de baiat...(copil):rolleyes:
Eu aici am invatat multe si am invatat sa fiu fericita nu stiu daca as mai putea sa traiesc in Ro si nu zic ca gata m-am americanizat nu din contra imi este dor nespus de mult dar aici sunt fericita .
VIOREL67
23-10-2003, 04:35
faci parte din cei care se adapteaza usor..acolo.
ce pot sa iti spun decat ca ,casa iti este acolo unde simti asta, si multa sanatate,deoarece restul se poate cumpara;)
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.