PDA

View Full Version : substante psihoactive

Mihai
12-10-2003, 18:54
Dl.dr. am si eu o intrebare la care va rog sa-mi raspundeti daca puteti.
Eate vorba despre substantele psihoactive mai exact despre R**** ,medicament pe care intentionez sa-l folosesc pt a stimula memoria ,ma asteapta un bac.
As dori pe langa impresia dumneavoastra despre folosirea acestui medicament in scopul mentionat mai sus si daca aveti la cunostinta si de alte medicamente psihoactive (exceptand suplimentele alimentare:lecitina....etc.)care sa aiba proprietatea de a stimula memoria ;asta pt ca nu prea stiu daca in farmaciile de pe la noi o sa gasesc R*****.
Va multumesc anticipat!

Dr.S.Damian
12-10-2003, 21:52
Mi se pare o exagerare sa te gandesti la R**** sau la alte medicamente cu rol stimulator al sistemului nervos central in situatia ta, adica un examen.
Am cenzurat numele medicamentului pentru a nu da si altora idei. Oricum nu cred ca ti-l va vinde cineva la farmacie “over the counter”.
Ceea ce vrei sa faci tu este comparabil cu ceea ce fac multi incepatori in culturism: merg 1-2 luni la sala, se antreneaza prost si trag concluzia ca au o problema. Si atunci recurg la steroizi.
Medicamentul la care te referi se foloseste doar in anumite afectiuni si este specificat clar ca nu trebuie folosit pentru a preveni instalarea oboselii psihice. De altfel nici nu stimuleaza memoria cum crezi tu, ci doar sporeste capacitatea de concentrare si atentia. Ar parea ok pana aici pentru cineva care are mult de invatat, insa efectele sale adverse si mai ales faptul ca da dependenta fac sa fie considerat o substanta de abuz.
Deci, nu te sfatuiesc.
Eu iti recomand sa iei lecitina, magneziu B6 si cu 1-2 luni inainte de examen MemoPlus 1 tb/zi.

_G_
13-10-2003, 23:21
chiar, piracetamul stimuleaza sist nervos? ca am luat recent si a avut un efect ca de cocaina :) puteam sa citesc si 5 ore fara pauza

Dr.S.Damian
14-10-2003, 10:12
Stimuleaza intr-o oarecare masura, insa in nici un caz in halul asta. O doza prea mare poate da o stare de agitatie psihomotorie. Este un medicament destul de "benign" :)

_G_
14-10-2003, 22:47
am uitat sa spun ca am si baut bere (si la mai mult de 2 beri nu rezist fara sa manac zdravan)