View Full Version : Limita
da, LIMTA!, adica cat de mult pot sa cresc? pana unde?
threadu' aceasta e ceva mai complex, dar l-am pus aici pt a putea vorbi mai repede si mai pe larg, desi il rog si pe dl doctor sa ma ajute, acum sa revin.
practic (sau teorietic) cum pot afla acea limita pana la care pot sa ma dezvolt, vorbesc de acea limita, dupa care cresc ffff incet&greu incat nu mai are rost sa ma "chinui", fara a apela la steroizi (desi eu personal o sa iau stero, dar totusi sa intreb pe calea "naturalului")
daca e sa o iau teoretic as putea creste si mai mare ca frank z., daca ma antrenez corect, am o alimetratie optima etc,.... o sa cresc mereu ? continuu? din cate m-am gandit sunt urmatorii factori (sau cel putin unii din ei)
1) varsta
2) tipul somatic
3) potentialul genetic
(ordinea importantei, dupa "calculele" mele, desi tip somatic este cam acelasi lucru cu potentialul genetic)
ar mai fi si cunoasterea tehnicilor de antrenament, pt ca unii le invata in timp, TIMP in care gresesc, si deseori acest timp este mare 6 luni/ 1-2 ani, cunoasterea "teoriei" depsre alimentatie si refacere....etc. Spun asta pt ca, da, acum oricine gandeste si vrea poate lua informatia de pe net, dar alta era treaba acum cativa ani cand de multe ori trebuia sa inveti din greselile tale, pt ca se stie ca la noi culturismul era cam in ceatza (si aici nu ma refer numai la perfomante, de aceea as prefera mai mult termenul bodybuilding)
cam asta m-ar interesa: sunt niste calcule ceva, ca sa pot afla cat pot sa cresc maxim?, in fuctie de dimensiunile initiale?, sau ceva asemanator?. Stiu ca ectomorfii (adica si eu) nu pot avea acea masivitae, asa ca ma gandesc ca poate la ei aceasta limita maxima a cresterii e undeva mai jos.
pt dl. doc.: cu ajutorul steroizilor ectomorfii pot deveni si ei masivi?
sau asta le este soarta? :)
Nu exista nici o metoda, antreneaza-te 5 ani natural si vezi pana unde poti sa ajungi.
Stiu ca esti un adept al Naposimului, dar Slick are dreptate, nu exista nici o metoda. Iar o limita de crestere, dupa parerea mea, cred ca se exlude din discutie: depinde de la individ la individ, de modul de viata(alimentatie, odihna, consum de alcool, tutun) si desigur de modul de a te antrena. Opinia mea este ca ectomorfii pot deveni si ei masivi, chiar si fara a lua steroizi!
Dr.S.Damian
13-10-2003, 22:11
Da, cu ajutorul steroizilor ectomorfii pot deveni mai masivi decat sunt, dar asta nu inseamna ca trebui sa o apuce pe drumul asta...
VIOREL67
13-10-2003, 22:44
chiar este bine ca sa facut referire la acest subiect!
chiar vroiam sa cer parerea referitor la Uceanu care eu il admir..mereu vad ca la concursuri de ceva timp categoria 85 este favorita lui..si aici intreb daca baga cum spun mai multe voci ,de ce nu este acum la o categorie mult mai mare?
Dr.S.Damian
13-10-2003, 22:52
Nu stiu daca Uceanu citeste acest forum...
Viorele, tu auzi voci??????? E grav, mai omule... w h a t
da, mersi pt rasp., desi vream sa subliniez mai mult, adica FARA ajutorul steroizilor, cam pana unde se poate creste
intr-adevar si io ma gandeam pe la un 3-5 ani de natural, aceea fiind durata maxima adica dezvoltarea maxima, totusi tinand cont si de varsta la care te apuci, antrenament, suplimente ...etc
da, o sa "plang" iar, pt ca nu prea mai am cum sa imi cresc/dezvolt oasele (am doar 16.5 la incheitura)
intr-un fel sunt adeptul naposimului pt ca e ieftin, si luat la doze si perioade rezonabile...e ok (sa nu prelungesc o discutie care a mai fost)
inca ceva
la faza cu steroizii nu vorbeam despre doparea in draci ,pt ca sunt unii care iau/fac cicluri dupa cicluri (ciclu=mai multi steroizi, de cele mai multe ori) si numai la suplimentarea cu cateva pastile de napo sau chiar si-un deca (daca ai pe cineva care sa stie sa faca injectia)
VIOREL67
14-10-2003, 08:16
daca auzeam voci era marfa!poate imi spunea si mie nr. loto..:D
cand m-am referit la voci ,stiu la ce ma refer ca multi dintre practicantii culturismului arunca cu noroi in Uceanu ca se dopeaza si multe altele,si eu poate nu am fost inteles ,sau exprimarea mea a fost gresit formulata,si ca atare o refolmulez.
daca Uceanu s-ar dopa nu era normal sa creasca in masa ,in forme si tot asa..dar el merge pe categoria asta de ceva timp..in concluzie nu mai are o crestere musculara semnificativa pe natural..
o voce din adancuriile intunecate:rolleyes:
Dr.S.Damian
14-10-2003, 10:09
Stiu foarte bine ce ai vrut sa spui, si te-ai exprimat corect "arunca cu noroi"... Atata sunt ei in stare sa faca, ce sa le faci...
Cu prima ocazie iti promit ca o sa-l intreb pe Uceanu de ce sta pe aceasta categorie. Parerea mea e ca omul si-a gasit "nisha" si o speculeaza. De ce sa mearga la mai mult cand este foarte bun aici?
Vorba lui Murphy: "daca nu e stricat, nu te apuca sa repari".
Originally posted by _G_
inca ceva
la faza cu steroizii nu vorbeam despre doparea in draci ,pt ca sunt unii care iau/fac cicluri dupa cicluri (ciclu=mai multi steroizi, de cele mai multe ori) si numai la suplimentarea cu cateva pastile de napo sau chiar si-un deca (daca ai pe cineva care sa stie sa faca injectia)
A, in cazul asta, nu, un ectomorf nu poate sa devina masiv.
Dr.S.Damian
14-10-2003, 16:02
Sunt de acord.
nasol, iar m-au deprimat, desi trebuia sa ma gandesc ca un ectomorf nu poate deveni masiv doare de la un consum mic de steroizi (era logic, data viitoare tre' sa ma gandesc mai mult....)
deldones_jan
22-11-2003, 18:57
si eu am f. mari probleme legate de luarea in masa..am apropae 18 ani si deabia am prins 50kg am o incheietura de se sperie lumea.astfel sunt nevoit sa imbrac si vara bluze lungi pe mine :mad: dar asta e..sunt ecto-extrem ..vreau sa imi spun parerea despre stero si despre unele afirmatii dp. acest thread si altele legat de acelasi subiect..NU SE POATE SPUNE CA un ectomorf nu poate sa ajunga masiv..adica depinde nu in valoare de 100%. totul depinde de acel soc al organismului eu acum cativa ani. la 1.55 la 15 ani la 28kg. am luat gain fast si cu sala si am luat 10 kg in o sapt juma.cand m-am dus la doctor sa se sperie ala si mi0am facut analizele toatea alea..nici o problema..nu s-a dereglat nimic.. deci SE POATE..ca a mai trecut timp si am slabit..m-am intaltat din nou asta e alta poveste..dar se poate totul tine de socul organismului...tin sa mai zic o idee nust anume cine era pers. care tot lua naposim dar...tin sa-i zic un mesaj..NU MAI LUA NAPO...orice numai NU NAPO...nu vreau sa spun anumite lucruri pt. care ar putea domnul doctor sa-mi inchida replayul asadar o sa indic efectul principal negativ al acestuia care se stie ca e recunoscut a fi acela ca napo este absobit 98% in ficat mai intai asa ca el este nociv ficatului cum nu exista nici un alt steroid. baga-ti in sange orice altceva..ef. secundare iti creste secretia de ce subt. vrei..dar sa-ti strici organul respectiv. de sa nu mai poate secreta NIMIC..aici e marea gravitate pe care eu o consider la NAPO..exista ster. la fel de buni ca napo si la pret asemeni..si nu la fel de nocivi..daca "iti distrugi sanatatea,macar aman-o pentru alta data"
stai c-ai inteleg putin diferit: am luat putin timp napo, cum am zis "de proba", si pot sa zic ca mi-a mers "bine", doar ca doza era mica in general 10mg, de cateva ori 15-20; perioada cam 1 luna;
stiu napo e printre cei mai toxici; ceea ce ma supara cel mai mult, este ca atunci cand intreb de steroizi, lumea sare cu "gura", de parca as sta cu o seringa in mana si i-as intreba "zi, ce sa-mi injectez?"........de atatea ori am fost in situatia de parea ca fac pe desteptul, numai pt ca ma intereseaza intrebari ca:
"ce efecte pozitive/negative au steroizii cu actiune rapida/lenta"
"cum actioneaza steroizii rapizi/lenti?" (la cei care au acea actiune care am numit-o "rapida", am "invatat" ca este vorba de retentia de apa.....)
"care sunt sau prin ce mecanisme se produc efectele negative / care sunt dozele sigure / cum pot fi evitate o parte din efectele negative....etc si iar etc"
.....iti dai seama ca sunt n intrebari.......
stiu despre acel soc al organismului de care zici....si eu l-am avut, cam la 4-5 luni de la sala,cresteam din nimik, dar acel "soc" din pacate s-a terminat....acum deabia cresc (banuiesc ca un al doile "soc" ar putea veni de la steroizi)......dupa acel soc m-am dezvoltat incet dar SIGUR (vb serios) numai ca acel incet e prea....incet
PS: pe prospectul de la napo scrie (medicatie pt boala): "rarele cazuri de" icter hepato-toxic (nu-mi mai amintesc exact), ma rog, ceea ce era important era ca sunt "rarele cazuri", DAR asta la "10-20mg in faza de atac, si 5-10pt intretinere" (asa scrie), dar normal ca aceste cantitati sunt de multe ori "depasite" de 3-5 ori...deci.......cum am mai zis, unii baga in ei si fara sa gandeasca, si atunci apar adevaratele probleme (si crede-ma ca am trecut de faza "dependentei", adica o sa spun ca iau 10mg zi, dar cand o sa vad cum cresc o sa uit brusc ceea ce am zis, si o sa iau cantitati din ce in ce mai mari si pe durata tot mai lunga)
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.