PDA

View Full Version : Prea mult sport?

recas
01-06-2005, 01:32
Va salut cu respect si va multumesc pt raspuns, d-le doctor!
Problema mea:Acum o luna si jumatate m-am apucat de arte martiale.Fac 3 antrenamente pe saptamana,seara de la 8 la 10,marti joi si sambata.Dimineata ma duc la sala la culturism de luni pana vineri,cu programul pe care vi l-am prezentat in thread-ul trecut.Ati spus ca procedez bine cu acel program.Sper sa nu va plictisesc:D .Nu cumva ma supraantrenez?Sunt lucruri diferite,dar amandoua sunt solicitante insa in chip diferit.La arte martiale transpir foarte mult.pe termen lung pot aparea probleme ?Ma simt putin obosit si dorm mult dorm si ziua daca pot.ce sa fac?puteti sa-mi dati un sfat?
P.S. Transpirand cred ca am si slabit un pic.
(am inceput sa iau si carnitin-l pt definire in zona abdomenului).Ca regim alimentar manac carne de pui, legume fierte,cartofi cereale si paine doar la micul dejun.
:D In speranta ca nu am scris prostii astept un raspuns .e bine cum procedez sau cum trebuie sa procedez sa le pot face pe amandoua pe termen lung(ani),pt ca imi plac foarte mult si nu vreau sa renunt la nici una.
Va multumesc anticipat si abia astept raspunsul dumneavostra,
Recas

Dr.S.Damian
01-06-2005, 16:34
Posibilitatea de supraantrenare depinde foarte mult de intensitatea si volumul antrenamentului. Adica, in cazul in care tragi foarte tare la ambele antrenamente si nu te odihnesti suficient, e posibil sa te supraantrenezi.
Nu prea am cum sa fac o astfel de prognoza, fiindca nu stiu exact cat de "tare" de antrenezi.
Orium, recitind mesajul tau si vazand ca mergi la sala in fiecare zi - as sugera sa te duci mai rar, de 3 ori pe sapamana.

recas
01-06-2005, 23:37
In primul rand va multumesc ca ati raspuns asa repede.O sa va ascult si am sa fac doar 3 antrenamente pe saptamana la culturism.Cam asa va arata programul meu saptamanal:Luni,Miercuri si vineri-culturism,marti, joi, sambata-arte martiale si duminica repaus.Antrenamentele de arte martiale sunt foarte solicitante pentru ca se pune accentul pe explozie.Se lucreaza pe reprize de 2 3 minute in care dai tot ce poti.Intrebarea mea este:puteti sa-mi recomandati un program de culturism care sa ma ajute sa-mi dezvolt viteza ,rezistenta si explozia musculara,nu masa.Vreau sa pun accentul pe umeri,triceps,antebrate,spate abdomen si picioare.
Sper ca ceea ce am scris sa va fie de folos si sa ma puteti ajuta.:)
Va multumesc si abia astept raspunsul dumneavoastra.
Recas

Dr.S.Damian
02-06-2005, 19:07
Antrenamentele de culturism sunt in cea mai mare parte construite pentru a dezvolta masa musculara.
Cred ca in cazul tau ar fi mai potrivite exercitiile pliometrice (sarituri).