PDA

View Full Version : Rubrica culinara

Calibra
14-10-2003, 18:33
Aceasta rubrica este special creata pentru dumneavoastra doamnelor si domnisoarelor :p .

Invit pe toata lumea sa participe aici cu tot felul de retete culinare potrivite alimentatiei culturistilor. Cred ca nu sunt singurul care s-a lovit de problema aceasta sau care si-a pus intrebarea "Astazi ce mai mananc? sau Din ce am in frigider ce sa mananc sa fie cat mai bun pentru scopul meu ? ". Ideeal ar fi sa prezentati aici pe langa reteta propriu zisa si caloriile, proteine, carbo, grasimi, care le contine, asta bineanteles daca stiti.

Asa ca o sa incep chiar eu si sper sa continuati cat mai multi pentru a da un ajutor celor care isi doresc un "mic ghid culinar al culturistului".

Cinstit sa fiu nici nu stiu cum se numeste aceasta reteta sau daca are vreun nume:
-150 g. branza de vaci dietetica
-80-100 g. mamaliga
-2 oua fierte
-50 g. smantana 12% grasime sau iaurt 5% grasime sau iaurt dietetic 0,1% grasime (in functie de scop)
Branza se paseaza cu o furculita in farfurie, dupa care se adauga mamaliga care se paseaza si aceasta impreuna cu branza, dupa care se adauga ouale fierte (curatate ;) ) si care se paseaza si acestea impreuna cu compozitia, iar la sfarsit se leaga cu smantana sau iaurt si se amesteca bine. Se poate condimenta cu putina sare sau cu mai multa smantana sau iaurt sa fie mai dulce.
Pentru fiecare portie beneficiati de :
-50 g. proteine
-24 g. grasimi
-55 g. carbo
-650 calorii
Puteti sa mai scadeti din grasimi prin inlocuirea smantanei cu iaurt dietetic. Aceasta reteta reprezinta un mic dejun complet, dar se poate preta si pentru mesele din timpul zilei.

Calibra
14-10-2003, 18:50
-300 g. iaurt degresat
-50 g. dulceata sau miere
-100 g. fulgi de ovaz si porumb (cantitati egale)
Amestecati iaurtul cu dulceata, dupa care adaugati si amestecati cu compozitia fulgii de porumb si ovaz. Lasati un pic sa se inmoaie fulgii si serviti.
Pentru fiecare portie beneficiati de:
-25 g. proteine
-7 g. grasimi
-112 g. carbohidrati (35 simplii; 77 complecsi)
-650 calorii
Reteta bogata in carbohidrati simplii si complecsi. Pentru o pondere mai mare a celor complecsi puteti micsora cantitatea de dulceata (miere) cu mai multe cereale.

VIOREL67
15-10-2003, 08:30
baga ca este interesant!
uite asa mai aflam si noi una alta in relatia cu bucataria;)

JohnnyBravo
15-10-2003, 11:40
pai astea 2 sunt mancarurile care intra in alimentatia mea uzuala cu singura diferenta ca folosesc oua okiuri si nu fierte.

Mai adaug o "reteta": cas de vaca nesarat, cu rosii (ideal salata dar in cazul meu n-are cine sa mi-o faca :) ) cu sau fara paine...

_G_
17-10-2003, 00:24
ceva ce n-as refuza niciodata: pulpe pui prajite + salata + cartofi

pt situatiile de criza de timp: conserva ton, 1 lamaie, cam 1 paine

mancare, mancare, acum si un desrt, ceva dulce (dar nu neaprat dulce)

ceva nu chiar greu de facut (plus ca poti sa faci mau mult aluat pt ca, depozitat corespunzator tine pana la 2 zile), dupa ce capeti o mica experienta:

CLATIE:

-1l lapte
-4-5-6 oua (dupa marime si gust)
-faina cam 500g (la parte cu faina e cam "din ochi", pana se obtine un aluat "ca de clatite" nici subtire da' nici gros")
optional: esentza de rom, lichior (cand am in casa, pun fara oprire..)

umplute cu: dulceatza (de toate tipurile), branza (si o sa iasa ceva cu f multe proteine....)

n-am calculat cam cat are per protie, pt ca dintr-un 1l de lapte ies destul de multe, dar o eun desrt plin de proteine "milk & egg", dac le umplii cu braza are si mai multe proteine, sau cu dulceatza/creme pt ingrasare (Carbo) plus ca grasimea e MINIMA (daca le faci in tigaie de teflon poti sa nu pui ulei deloc si ai numai grasime din lapte si oua care e f putina)

da, nu trebuia sa scriu pt ca mi s-a facut pofta, si n-am timp sa imi fac :( :( :(

JohnnyBravo
17-10-2003, 11:05
dar vad ca te pricepi:) Tu o sa fii o comoara la "casa femeii" :)

_G_
17-10-2003, 12:27
:), stiu sa gatesc (mai mult sau mai putin) dar e nasol ca in 75% din cazuri imi fac singur mancarea si nu am mereu timp sau chef :(, d'aia m-am decis sa incep sa beau minim 2-3l lapte zi

Calibra
17-10-2003, 14:36
150 g. branza dietetica de vaci
4 albuse de ou fiert (cca. 140-150 g.)

Pasati-le intr-o farfurie cu ajutorul unei furculite. Rezultatul o mancare mai gustoasa decat pare si multe, multe proteine.

43 g. proteine
2 g. grasimi
7 g. carbo
230 calorii

Dr.S.Damian
17-10-2003, 15:01
La reteta asta se pot aduga condimente, ca piper, chimen, cimbru, sau poti sa mai pui un ardei gras tocat marunt.

E foarte buna rubrica asta culinara. Pacat ca nu se prea inghesuie fetele... desi se spune ca cei mai buni bucatari sunt tot barbatii :)

_G_
17-10-2003, 17:45
pai chiar sunt
de fapt barbatii sunt mai buni in orice domeniu, fenmeile nu pot trece de o anumita "bariera"

Dr.S.Damian
17-10-2003, 18:20
Sunt convins ca o sa-ti face multe prietene pe aici cu asemenea idei... :D :D

Dr.S.Damian
17-10-2003, 23:59
Cu dedicatie speciala pentru Calibra: salata de ton cu porumb.

1 cutie de ton in suc propriu
1 cutie mica de boabe fierte de porumb
zeama de la 1/2 lamaie
putin piper

Se amesteca toate acestea, dupa ce se scurge zeama de la cele doua conserve. In mod normal se adauga si o lingura de maioneza :( Se lasa vreo ora la frigider sa se amestece gusturile si se serveste rece, impreuna cu rosie, ardei gras.

mercutio
21-10-2003, 11:13
La reteta dlui doctor: se adauga cus-cus. Cu sau fara porumb.

Simo
21-10-2003, 15:36
Salata mediteraneana,dupa preferinte se pot mari cantitatile ingredientelor
1/2 ceasca patrunjel tocat marunt
1/2 ceasca menta sau mai putina depinde de preferinta
1 ceasca grau spart si fiert
1 rosie taiata cubulete
1 lingura de ceapa taiata marunt(se poate folosi si ceapa verde)
1 lingura ulei masline
sare dupa gust,si lamiie este foarte buna si putine calorii

Calibra
22-10-2003, 17:48
Uite si o reteta super gustoasa si plina de proteine si carbo.

200 g. branza dietetica (1 pachet)
200 g. banane (1-2 banane)
50-100 ml. lapte degresat

Branza si bananele le faceti bucati, le bagati in blender (scula aia de pasat, ca o rasnita) si adaugati si laptele. Iese o crema delicioasa cu gust de banane.Eventual o puteti folosi ca si crema in diverse preparate dulci, ex. clatite la cuptor cu crema. Se prepara foarte usor si o puteti manca din mers, e o masa completa.

Pentru fiecare portie beneficiati de:
40 proteine
5 grasimi
33 carbohidrati
350 calorii

Simo
20-11-2003, 23:26
Revin cu inca o reteta chiar daca este compozitie proprie este foarte buna
inca nu stiu cum sa o numesc .....

asadar 1/2 kg carne tocata de pui preferabil dar se poate si vita ,porc
1 aredi gras rosu
1 ceapa mijlocie
2 cartofi
patrunjel
usturoi
1 ou
se taie gogosarul,ceapa si patrunjelul marunt,cartoful se rade marunt apoi se amesteca cu carnea tocata se pune oul intreg( fara coaja:D )usturoiul tocat maruns apoi se pune in tava de cozonac si se da la cuptor pentru 45 minute .

_G_
21-11-2003, 00:46
:) .... i-ati mai bine o carte de bucate (sau vrei numai mancare "ultila" pt sala?)