PDA

View Full Version : cervicala ,umarul si durerea..Ajutor!

VIOREL67
16-10-2003, 06:50
DOCTORE!Sunt in pom.
acum 2 zile am facut un antrenament al bratelor cu totul ca aveam o durere de biceps stg.am facut chiar o incalzire buna si prima serie de flexia bratelor cu haltera a mers bine ,in schimb la a doua serie am simtit o durere la osul cervical si dupa aceea usor usor durerea sa accentuat.venind acasa am facut o baie fierbinte si am luat un Mydocalm..ce pot sa spun ca durerea sa accentuat si a plecat spre umar chiar coborand in jos spre cot .daca stateam in picioare mai era cum era dar in pozitia culcat chin..Dupa o nopate nedormita total de durere am plecat la serviciu unde mi-am administrat diclofenacul de rigoare +un piafen inject si ceva ceva m-a lasat aseara am bagat si un tramal preventiv macar sa pot dormi si culmea ste ca azi dimineata abia mai pot sta in fata calculatorului sa tastez.AJUTOR!
Promit solemn sa fac 3 antrenamente pe saptamana ,daca scap..gluma .gluma dar durerea este acuta si nu pot face nimic ..mai ales sa dorm.Am citit la ce ati postat pe aici ..Mobilatul unguent este mai strong decat gengay?
Sper sa imi raspundeti ,pana ma intrenez ca nu am leptoape sa mai postez

Dr.S.Damian
16-10-2003, 10:59
Viorele imi pare rau sa aud ca ai aceasta problema extrem de neplacuta!
Inca de la inceput iti spun ca cel mai bun lucru ar fi sa mergi la un control medical (neurologie). Daca as avea eu un cabinet...
Ce am spus si altora iti spun si tie: repaus de la efort este prima masura. Imi pare rau sa iti comunic, dar din descrierea ta este vorba de o elongatie traumatica de plex brahial, cel mai probabil radacinile cervicale 7 si/sau 8. Daca ai merge la doctor, te-ar apasa pe un anume punct pe partea laterala a gatului si ai sari in sus de durere, dar ar avea proba ca este aceasta afectiune.
Cum s-a intamplat este evocator pentru diagnosticul de fatza: probabil aveai greutate mare (desi nu este obigatoriu) si pe faza negativa a miscarii, (deci cand coborai) ai inclinat capul in partea opusa actualei dureri, eventual ai facut si o miscare de rotatie si iata cum acel nerv a fost intins mai mult decat putea el fiziologic sa suporte (este posibil tu sa nu-ti amintesti aceste detalii, fiindca se petrec in secunde). Nervul afectat se reface, dar trebuie sa ii dai timp, asa ca vreo cateva saptamani cred ca poti sa iti iei adio de la exercitii cu greutati. Cel putin pana iti trece complet durerea nu mai ai ce cauta la sala. Apoi poti relua usor, cu exercitii de mobilitate si flexibilitate (in special pentru gat si umeri), exercitii aerobice etc.
Ce trebuie sa faci acum? Presupun ca accidentul s-a produs ieri (miercuri). Esti deci in faza acuta, cand aplicarea locala de gheata poate inca avea un efect benefic. Daca a trecut mai mult de 2-3 zile, uita de gheata, fiindca s-ar putea sa iti provoace durere. Niste gheata invelita in prosop – masezi usor gatul si umarul timp de 15 minute – de 3-4 ori pe zi. Nu lasi gheata sa stationeze pe locul dureros.
Medicatie: pentru durere – daca e insuportabila (tu decizi asta) – Tramal maxim 3 x 100 mg pe zi si doar pana durerea incepe sa te lase. Daca durerea e mai usoara sau dupa ce termini cu Tramalul – Algocalmin 3-4/zi sau Codamin P. Ai nevoie si de un decontracturant – Clorzoxazon 250 mg x 3-4/zi (sau Mydocalm). Important este sa iei si un antiinflamator – aici ai de ales intre mai multe dar eu iti recomand Nurofen 200 mg 6-8 tb/zi in trei prize timp de 3-5 zile, apoi reduci la 3-6 pe zi, in functie de durere (sper ca nu ai probleme gen ulcer, gastrita). Unge-te cu Fastum Gel de 2-3 ori pe zi si inverleste gatul si umarul cu ceva.
Acum am citit ultima propozitie in care zici ca te internezi... deci s-ar putea sa primesti de acolo un alt tratament, insa principiile sunt cam aceleasi.
Multa santate si sa ma tii la curent cu evolutia ta!

VIOREL67
16-10-2003, 13:54
MULTAM!oricum cu pauza asa de lunga ..deja sunt ofilit..durerea persista si culmea este ca ma lasa si ma ia cand imi este somnul mai drag..cand las bratul pe langa corp simt ca imi amorteste buricele degetelor brat stg.oricum in comparatie cu ziua de ieri acum sunt pot spune ceva mai binisor..dar durerea si sperietura ..ma facut sa fiu terminat..
am facut un piafen si mydocalm bag ..concomitent cu diclofenacul ..si crem ben-gay..tramal am luat iar aseara sa dorm si putin apa de ploaie..oricum o experienta neplacuta ,care sper sa se termine repede ca inebunesc daca nu merg la sala..si va spun ca imi este frica ca microbul sali sa nu imi dispara..
multumesc mult DOCTORE pt. raspunsul rapid..
asa in mare mai stiu si eu ca a mea sotie a fost "insistenta medicala" si dictionarul este la mine pe birou..:D
Multzam!

VIOREL67
16-10-2003, 20:24
acum am venit de la municipal si maine imi pun colier la gat cu pauza minim o saptamana...trist dar adevarat.
tramal si mydocalm la greu mi-a dat la ciocanele de imi sareau mainile pe unde nu trebuie..:D
oricum vroia sa imi dea concediu medical....of ce bine era daca eram bugetar...:mad:
radiografia este ok doar ca mi-a spus printre altele ca am coloana neflexibila...adica sunt din topor?diagnos. cervicoblalbla sa mor daca inteleg scrisul..doctorii sunt doctori:rolleyes:

VIOREL67
19-10-2003, 18:04
DOCTORE vreau un sfat ca morrr!
dupa ce ca sunt cu gatul(cervicala) la radiografie nu a iesit nimic ,dar de cand m-a apucat criza nu pot dormi noaptea decat cel mult o ora din cauza durerilor care nu numai la gat dar imi pleca si de la umarul stang PE OS pana la cot cu amortirea buricelor.am ajuns sa bag tramal fara nici un rost si piafen in fund de nu mai am loc..chiar acum mi-a bagat pe vene algoca+piafen doar ,doar..si nimic..de atatea zile nu era normal sa mai cedeze?sa ma duc sa imi fac la tomograf analizele ?habar nu am ce pot face si cand ma gandesc ca vine noaptea ma apuca benga..
este normal sa nu atenueze absolut nimic atata medicamentatie ?

Dr.S.Damian
19-10-2003, 18:09
Nu, nu este normal si e chiar ingrijorator.
Spune-mi la ce doctor (ce specialitate) ai fost, ce diagnostic exact ti-a pus, ce tratament ti-a dat, ce investigatii ti-a facut... scuipa tot :)

VIOREL67
19-10-2003, 20:14
neurochirurgul care era de servici la urgenta la municipal.PATRASCU PAUL /crevicoalgie stg./tramal retard/Mydocalm/aulin/perfa..maciuci ca nu inteleg si nici farmacista (pentoxifilin)tot nevastamea a tradus/gatul imobilizat mini o saptamana/
mi-a tras de mana .a dat cu ciocanelul ..si in baza radiografiilor mi-a dat asta/oricum mi-a spus ca o saptamana imi va fi greu (nu a spus de teroarea care o am stiind ca vine noaptea)
ma gandeam ca oate merge ceva infiltratii sau raze(habar nu am ca nu cunosc)dar v-am spus ca nimic din ce am luat nu imi da pace..si durerea este infioratoare..umar cu gat//
durerea o simt pe os ..ciudata rau..parca sunt zgariat pe os..
.a mai specificat ca am coloana mai rigida(de unde dracului stie ca doar avea radiografiile de la gat)si a vrut prima data sa ma trimita la RMN dar sefa era cu sorcova la ora aia cand am fost si ma trimis la radiografie normala.daca am ajuns sa imi bag piafen pe vena si rezultatul este nulllllllllllll.
:eek: :mad:

Dr.S.Damian
20-10-2003, 22:02
Parerea mea este ca trebuie sa incepi cu niste investigatii, fiindca diagnosticul asta nu ma multumeste. Practic ti-a spus “durere ce provine din coloana” si atat...Probabil ca o sa ai nevoie de fizioterapie in viitorul apropiat. Daca durerea nu se reduce, trebuie sa mai mergi inca odata la medic, dar du-te la un neurolog de data asta.

VIOREL67
21-10-2003, 01:58
mai stau nedormit 2 nopti si ma duc sa imi fac RMN daca nu cedeaza..multumesc DOCTORE.

Dr.S.Damian
21-10-2003, 09:24
Trebuie sa te duci, atat pentru investigatii, cat si pentru tratament. Exista metode pentru reducerea durerii, cum ar fi infiltratie locala cu anestezic, sau chiar chirurgie, dar sper sa nu ajungi pana acolo. Eu iti doresc sa scapi cat mai repede si fara urmari. Sa ma mai tii si pe mine la curent.

VIOREL67
21-10-2003, 20:18
Doctore nu sunt chitra dar poate imi revin in doua zile..sa ma duc la RMN sa arunc 100 euroi si sa imi spuna ce imi spuneti dumneavoastra sau medicamnetatia care deja o iau mai bine beau VOTCA 100 gr.sa ma fac pulbere si sa dorm:D
am luat trmal normal si oha dar cand am citit reteta mai bine era retard de 100 mult mai puternic si azi dimineata am cumparat retard si am reusit sa dorm si eu 2 ore dimnnineata si 2 la pranz.oricum de la 3 dejte amortite mi-a ramas unul amortit..si durerea este mult mai suportabila.Sincer intram in disperare de durere ca pana acum am avut fel si fel de lovituri,coste rupte,rinichii infundati;) si altele si stiu ce este durerea dar sa moara vecinul daca am mai patit asa ceva,nici cand am avut accident cu masina la 120km ,cand am troznit pomul de sa facut masina matrita de stejar nu am avut durerile aste..si cand te gandesti de la ce..te apuca plansul sau rasul de rusine...
Sper sa imi treaca durerea si sa revin la sala..oricum greutatea este aceeasi si ca reper ma uit la vene da la brand care este tot bengoasa ..deci este bine..ea da ..eu ,inca nu..
multam de sfat si de companie;)

VIOREL67
23-10-2003, 07:01
bag si radiografia(una dintre ele )oricum nu cred ca ajuta la nimic/sunt ceva mai bine reusesc sa dorm in medie pe noapte 3-4 ore si sunt convins ca sunt pe drumul bun.
oricum tramalul retard l-am simtit in comparatie cu tramalul normal care este o porcarie.continui cu diclofenat,piafen injectabil inainte de culcare/algocalmin(tot injectabil)si mai bag si Ketonal retard.
din cate m-am interesat exista posibilitatea de refacere totala si intr-o luna ce-a ce imi displace total deoarece se duce dracului munca de 9 luni.

Dr.S.Damian
23-10-2003, 12:23
Pe radiografia asta nu se vede mai nimic - una ca e foarte mica si neclara si in al doilea rand s-ar putea sa nu fie nimic patologic de vazut.
Sa stii ca nu se duce nimic de rapa, daca ai rabdare sa te refaci complet. O sa regresezi putin, dar sunt convins ca vei recupera.

VIOREL67
24-10-2003, 12:20
Am o intrebare
inca nu sunt complect refacut(jena care nu ma lasa sa dorm ,si un deget amortit)pot incepe usor sa fac ,cu greutati foarte mici?

Dr.S.Damian
24-10-2003, 14:04
NU

VIOREL67
24-10-2003, 22:23
esti un RAU!:( :(

VIOREL67
28-10-2003, 06:46
ceva mai bine ..cervicalul mai ma lasa cand vrea el dar durerea din brat ma ma tine destul de bine si am pozitie cand imi amorteste.oricum sunt de circ ca am durerea asta de atata timp si in fond este un accident banal dar care ma sictirit destul de mult si la cate m-am dopat din cauza dureri imi vine sa urlu.
cred ca mai am o saptamana lejer pana ma reapuc..trist dar asta este..oricum singurul remediul acum este crema ben-gay care imi incalzeste locu...rile:mad:

VIOREL67
03-11-2003, 08:52
am inca dureri care noaptea nu ma pot lasa ,dar de mancat mananc cat 3..si vin cu o intrebare de luni matinal...ca oricum in agenda am azi bifat regimul impus..pot sa incep cu aerobicul ?nu am pus mult la modul ca deja am ajuns sa mananc 2 paini pe zi si dupa ce am acordeonul plin imi spun..da bou am fost de am bagat atata..gata de manie regim..si am tot tinut-o asa ..dar azi sunt hotarat si ma gandesc sa incep cu aerobic+regimul caloric(doar 2kg. puse)

Dr.S.Damian
03-11-2003, 23:31
Da, aerobic poti sa faci. Deocamdata nu si stretching.