PDA

View Full Version : ecografie

_G_
16-10-2003, 23:01
domnule doctor, tocmai am facut azi o ecografie, si daca outeti va rog sa imi explicati ceva, pt ca am cam tras o sperietura (va spun de ce), plus ca trebuie sa ma duc cu acest rezultat ca sa mi-l citeasca la alt doctor deabia peste vreo 2 spat (atat de greu se misca lucrurile in romania)
sa nu o mai lungesc va scriu rezultatele (adica acolo unde era scris, pt ca nu era peste tot completat)
Ficat: lob stang caudat - 6 cm; lob drept 12 cm
structura:aspect general omogen
vena porta 8mm, calea biliara principala 3mm
Colecist... Forma: fara cliculi
Alte imagini: nu prezinta
Pancreas ...corp 11mm; alte img. NU
Splina: 9cm; struct. normala
rinichi drept:8,5cm stang 9,5cm
vez. urinara struct/perete normal
prostata omogena
v-am mai spus (poate va ma amintiti) ca aveam niste dureri de spate/hernie (ma durea cand in spatele rinichiului cand in zona dinapoia testiculelor)
spuneam ca m-am "speriat" nitel pt ca am vazut ca rinichiul drept e cu 1 cm mai mare decat primul, dar pe urma m-am gandit ca nu au cum sa fie asemanatori 100%
1 cm diferenta este normal?
ficatul il am in limite normale? (ca marime)
daca va ajuta am ~174, cam 64 kg, 68 cm diam. la abdomen. (neincordat)
acum s-ar putea sa radeti, dar cred ca dl doc care mi-a facut eco. a glumit, mi-a spus ca am 3 sani :) (vb serios) exista asa ceva? sau o fi ras putin de mine ca m-a vazut mai nu-stiu-cum?

nu are leg cu ce v-am scris mai sus (nu vream sa pun un thread nou) dar hernia se poate vindeca fara operatie? (daca nu e in faza de opertie, pt ca am discutut cu cineva care mi-a spus ca se poate vindeca fara operatie)

Dr.S.Damian
17-10-2003, 23:10
Nu te pot ajuta prea mult cu ecografia, desi am avut bunavointa... Ecografistii fac cursuri speciale, pe langa cele invatate in facultate (eu nu am acesta competenta). Vreau sa iti spun ca am cautat peste tot valorile normale la eco abdominala si nu am fost in stare sa le gasesc. Banuiesc ca ti-ar fi spus medicul ecografist daca era vreo problema legata de dimensiuni. Diferenta intre cei doi rinichi consider ca este normala, doar daca se modifica in timp e o problema.
Legat de cei 3 “sani”: e ceva destul de obisnuit, am vazut si eu la unii pacienti – se numeste atavism si este un fel de “mostenire” de la originea noastra animala. Multi nu isi dau seama ca este vorba de un mamelon supranumerar, fiindca este mic si seamana cu o alunita (inconjurata de o “aura” inchisa la culoare), insa in mod caracteristic este aliniat pe verticala cu un mamelon normal.
Hernia in stadiile incipiente se poate ameliora in timp, daca nu se fac eforturi care sa duca la agravare si daca se tonifica peretele abdominal.

_G_
17-10-2003, 23:20
in primul rand multumesc ca ati cauatat pt mine, si la faza cu 3 sani m-am linistit, pt ca m-am palpat si nu se simte nimik, plus ca nu am nici o aluna pe piept decat una micutza cam la nivelul buricului care nu arata deloc suspect :) (totusi pieptul e cea mai buna grupa a mea)