PDA

View Full Version : nelamurire

Mircea
04-09-2003, 14:11
Buna ziua dl. doctor,
spuneti-mi va rog frumos,daca proteinele sunt "desfacute" in organism in aminoacizi, nu este mai bine sa iau ca supliment direct amino decat un concentrat proteic?Va rog sa-mi explicati acest fapt.
Cu respect,Mircea

P.S. Foarte buna ideea cu noua pagina cu cat ca inca ma incurc in "stiinta".Felicitari!

Dr.S.Damian
04-09-2003, 22:52
Teoretic, nu ar fi nici o problema daca ai lua doar aminoacizi si deloc concentrat proteic. Problema e la nivel financiar, fiindca o cantitate de aminoacizi costa mult mai mult decat aceeasi cantitate de proteine (explicatia: pentru a obtine aminoacizi liberi trebuie sa supui proteinele la un proces tehnologic, deci ceva ce costa).
Un calcul simplu: sa zicem ca vrei sa iti asiguri 100 g proteine luand Amino 2700 (aminoacizii din produs se vor combina in organsim si vor forma proteine). Asta inseamna ca ar trebui sa iei in jur de 40 de tablete. Asta inseamna 80000 lei. 100 g dintr-un concentrat proteic valoreaza undeva spre jumate din aceasta suma (depinde de produs, de concentratie, tipul de proteina etc.).
Din punct de vedere fiziologic nu cred ca exista vreun motiv pentru care nu ai putea sa inlocuiesti concentratul proteic cu aminoacizi liberi.

Edy
05-09-2003, 13:09
imediat dupa antrenamente i-a amino (zer hidrolizat , daca iti permiti), eu i-au amino liquid (plus celelalte...) si apoi peste vreo 30-45 minute i-a proteina de zer.