PDA

View Full Version : Peste

Calibra
17-10-2003, 10:25
Stiu ca pestele este foarte bun in nutritia unui culturist. Spuneti-mi va rog ce se intampla cu pestele la conserva?. Va intreb deoarece imi place foarte mult pestele la conserva, tonul mai ales. Stiu totodata ca nu este bun din cauza faptului ca este in ulei, de aceea am optat pentru "ton in suc propriu", care ei zic ca ar contine doar: peste, apa si sare. Alt fapt ar fi acela ca am cautat pe net in disperare si nu am reusit sa gasesc valoarea nutritiva a tonului. Pana la urma si la coada e bun sau nu pestele la conserva in general (suc propriu) si tonul in special.

Dr.S.Damian
17-10-2003, 23:56
Tonul in suc propriu (deci in apa) este o alegere foarte buna. 100 g valoreaza 116 kcal si contine 26 g proteine, 1 g lipide si restul apa (glucide nesemnificative). Chiar si conserva in ulei nu este o mare problema daca arunci uleiul si jonglezi putin cu alimentele din acea zi (de exemplu nu manaci carne de alt animal).
Concluzia: e bun.
Vezi ca la rubrica culinara o sa pun o reteta cu ton :)

Calibra
20-10-2003, 09:58
Doc am gasit pe o conserva valorile nutritive si arata cam asa.
21,5 proteine, 10 grasimi si 210 calorii. Cam multisoare grasimi.
Pe de alta parte observ -din ce am mai cautat pe net- ca tonul asta e ciudat. Ba unii zic ca are sub 5% grasime, altii in functie de partea pestelui zic ca se poate duce si in 20% , ca are carne rosie etc.

valori nutritive peste (http://members.tripod.com/takamas/nutritio.htm)

Dr.S.Damian
20-10-2003, 15:45
Da, probabil ca ar legatura cu partea corpului... Nu ma pricep. Eu gasisem acele valori intr-o baza de date in care am incredere.
Pe de alta parte, cine a mancat macar odata conserva de ton cred ca poate confirma ca nu are gust sau aspect de "gras".
Eu zic sa ducem la analize o conserva si daca iese mai mult de 1 g% grasime sa ii dam in judecata pe producatori sau sa ne adunam cu coase si furci si sa le dam foc... :D :D

VIOREL67
23-10-2003, 08:26
iar ne credem in pe alte hotare:mad:
ce vreti sa faceti se numeste haiducie sau mai bine spus instigare la omor,care in codul civil se pedepseste foarte ..usor....cu furca naspa ca trebuie sa luam de la export sa tina mult la ce sorici au unii:D

Calibra
25-10-2003, 13:04
Gata cu mistocareala :D ca am inteles aluzia. Ideea este ca in cazul aceluiasi produs gasesti valori diferite de la producator la producator si asta nu numai in cazul pestelui.