PDA

View Full Version : Suplimente nutritive

Unregistered
18-10-2003, 07:57
Sunt incepator in antrenamentul cu greutati (o luna). Odata ce am inceput sa merg la sala am inceput sa citesc despre ele. Pe multe dintre ele scrie ca au un caracter anabolic si anticatabolic, dar pe de alta parte stiu ca anabolizantele(steroizii) au multe efecte secundare negative. Intrebarea mea este daca aceste suplimente nutrive au si ele efecte secundare negative
(mai ales ca am doar 15 ani si sunt inca in pertioada de dezvoltare)
Deasemenea stiu ca nu toate sunt 100% naturale si ma intrebam daca acest lucru nu imi dauneaza cumva organismului.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Dr.S.Damian
18-10-2003, 09:56
Nu trebuie sa faci confuzie intre steroizi anabolizanti, care sunt hormoni sau derivate sintetice ale unor hormoni anabolizanti si suplimentele nutritive, care reprezinta nutrienti in forma concentrata (deci un fel de hrana din care s-au eliminat apa, lipidele, o parte din gluciede, sau din contra proteinele etc.). “Anabolic” inseamna “care favorizeaza formarea de noi structuri in organism”, deci nu trebuie perceput ca ceva negativ. Laptele, ouale, painea – toate au efect anabolic asupra corpului.
Suplimentele nu au efecte secundare daca sunt folosite conform necesitatii organismului si daca esti sanatos. Tinand cont ca esti tanar si abia la inceput cu culturismul, eu zic sa te concentrezi asupra unui regim alimentar adecvat si sa te rezumi doar la un complex de vitamine-minerale.
Suplimentele sunt produse in mare parte din materie prima “naturala”, insa trec prin procese tehnologice, deci limita intre natural si sintetic devine discutabila.

Inregistreaza-te.