PDA

View Full Version : Testicule

MARIUS
03-08-2005, 20:12
M-AM NASCUT CU 'ECTOPIE TESTICULARA DREAPTA' STITI CUMVA DACA IMI AFECTEAZA ACEASTA 'CAUZA' PRACTICAREA CULTURISMULUI?
OARE CELALALT TESTICUL A PRELUAT FUNCTIA CELUILALT,PT CA ACESTA ESTE OK.STITI CUMVA CAT COSTA O OPERATIE''A-LA-DR-CIOMU'' SI UNDE AS PUTEA SA O FAC, LA CE SPITAL MA RECOMANDATI''?VA ROG FRUMOS NU OCOLITI INTREBAREA?
AM 20 DE ANI SI INCA NU AM PAR DE AJUNS PE BARBA IN REST ESTE TOTUL OK, OARE NU AM DESTULA SECRETIE DE STH CARE DIN CATE STIU ESTE PRODUS S-AU CAM ASA CEVA DE TESTICULE.
OARE CELALALT TESTICUL ESTE ATROFIAT ?
ACUM VREO 5 ANI NU ERA CAND MI-AM FACUT RADIOGRAFIA!
ORICUM NICI D-VOASTRA NU CRED CA ATI PUTEA STII, SUNT CONSTIENT DE ASTA.OARE ASTA MI-A AFECTAT CRESTEREA ?
AM 173 M LA 20 ANI.AS VREA SA MAI CRESC O 'LEACA' DAR OARE AS MAI PUTEA.SPUNETI-MI TOT CE STITI DESPRE ASTA.VA MULTUMESC ANITCIPAT.MARYUS

Dr.S.Damian
08-08-2005, 09:38
Fara investigatii suplimentare, nimeni nu poate stii ce se petrece in corpul tau. Trebuie sa faci o ecografie ca sa vezi in ce stadiu este testiculul ectopic. Dupa atata timp de stat in abdomen sunt sanse mari sa fie atrofiat sau cel putin nefunctional.
In al doilea rand, ar fi necesare determinari hormonale, in special testosteron. Daca la 20 de ani nu ai par pe fatza, atunci este o problema. Mergi urgent la un endocrinolog.
Nu cred ca se va mai ajunge la interventie chirugicala. Asta trebuia sa o faci in copilarie. De ce ai stat pana la 20 de ani?