PDA

View Full Version : Pietre la rinichi??

marcusion
22-10-2003, 12:12
Am o usturime pe canalul urinar de vreo saptamana, de obicei se acentueaza dupa masa.
Va trimit atasat analizele.
Va rog sa-mi spuneti daca am pietre la rinichi si daca aceasta este cauza usturimi.
Daca am pietre la rinichi va rog sa-mi spuneti de ce alimente, suplimente proteice trebuie sa ma feresc.
In ultima vreme am facut exces de fasole, mazare verde, izolat proteic din soia, arahide, nuci. Aceasta sa fie cauza?

Dr.S.Damian
23-10-2003, 12:20
Dupa cum arata analizele, probabil ca ai eliminat o pietricica sau ceva "nisip". In rest nu pare a fi nimic modificat. N-ar fi rau sa faci o ecografie abdominala, care sa puna accent pe rinichi si tract urinar.
Nu cred ca alimentele si suplimentele enumerate au avut vreun rol. In general, cantitati mai mari de oxalati se gasesc in rosii, spanac, coacaze, afine, smochine.
Recomandari: cel putin 2 litri de lichide pe zi (in zilele calduroase, cu antrenament sau cand transpiri mult - cantitati mai mari) si din cand in cand cure de 30 de zile re Rowatinex sau Urinex, medicamente care previn formarea calculilor renali.

High Octane
02-12-2006, 15:42
Buna ziua!
Pe undeva am aceeasi problema!
In urma examenului ecografic am fost diagnosticat cu litiaza, nisip la rinichiul drept. Mi-au fost prescrise mai multe medicamente printre care si URINEX.
L-am luat de la farmacie, insa nu avea "instructiuni" si nu am observat decat acasa.
De regula citesc prospectul medicamentelor ca sa stiu "ce bag in mine".
V-as ruga pe aceasta cale, daca se poate, sa ma lamuriti si pe mine, care este actiunea acestui medicament, eventuale contraindicatii si efecte adverse.

Va multumesc!

Dr.S.Damian
04-12-2006, 20:28
Urinexul este o combinatie de extracte din plante care are rolul sa dizolve sarurile litiazice. Se iau 3 capsule pe zi. Nu are contraindicatii.