View Full Version : care sunt?
VIOREL67
23-10-2003, 06:55
cum se manifesta simtomele la o rupere de muschi sau o intindere?am cautat sa ma doc. dar cu parere de rau nu am gasit nimic concret
Dr.S.Damian
23-10-2003, 12:27
Am sa ma auto-citez:
"După suprafata ei, leziunea musculară poate fi:
- fibrilară - sunt lezate câteva fibre;
- fasciculară - sunt interesate câteva fascicule ale muschiului;
- fibrofasciculară - reuneste 1-2 fascicule rupte ;
- totală - leziunea intereseaza o buna parte sau în totalitate corpul muscular.
Sportivul va avea urmatoarele acuze care orientează diagnosticul către cel de leziune musculară: durere vie cu caracter de arsura bruscă, atitudine antalgică, adica va adopta o pozitie în care durerea nu mai este atât de intensă, prezenta unui punct dureros la palpare, tumefierea regiunii (umflarea), echimoza (vânătaie) locală, aparitia hematomului, adică o colectie de sânge."
Asta am spus si in emisiune acum doua saptamani. De acum inainte sa stai cu carnetul si creionul in mana n o w a y :D :D
In privinta intinderilor: durere locala puternica si contractura musculara cu rigidizare a grupei afectate.
VIOREL67
23-10-2003, 12:46
mda..!de unde lovele pt. creion si coala?:D
saptamana trecuta am dat sa vad emisiunea si oha ..poate nu reusesc matinal sa ma dastept:D dar reluarea nu am mai vazut-o.....
pi cuvant ca trec la ciordeala sa imi fac rost de ala cum spuneati matale craion sau pix...(de la durere sunt dereglat)..sau sunt din nascare
;)
Dr.S.Damian
23-10-2003, 13:24
Hai ca facem o cheta aici si iti cumparam un creion :D
Emisiunea a fost pe la 11 din cauza meciului de rugby cu Australia, in care "am infrant" cu 8 la 90 :D :D
Parca juca echipa FC Cocarlanii de Jos cu Ajax Amsterdam...
VIOREL67
23-10-2003, 14:11
multam DOCTORE!
STIAM CA EXISTA INTELEGERE SI SUFLET DE ROMAN!:D
rusine cu meciul si rusine ca au decalat emisiunea......
Dr.S.Damian
23-10-2003, 14:41
Si ca sa vezi ce prieteni adevarati iti suntem, o sa iti inmanam acest creion in cadrul emisiunii "Surprize, surprize". Sper doar sa nu te emotionezi prea tare si sa izbucnesti in plans p l a n g
VIOREL67
23-10-2003, 21:14
aveti avans1-0
acum vin cu o intrebare care cu totul nu are locul si originea aici.
la emisiunea lui Dan Negru pe machio l-am vazut pe Uceanu dar la intelectuali ,nu ati avut prezenta:D :D :D :D :D :D
Dr.S.Damian
23-10-2003, 21:17
Asta e, mai avem si noi lipsuri...:D :D
vBulletin v3.5.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.